Prima fertilizare pentru răsaduri – le va face să crească robuste și puternice! 3 soluții eficiente pentru plantele tinere!

Fertilizarea este un aspect important în creșterea răsadurilor. Întotdeauna este fascinant să vezi cum plantele răspund la un anumit nutrient. Probabil că mulți dintre voi ați observat că o plantă puternică de la bun început, oferă o recoltă mult mai frumoasă decât o plantă cu o creștere și o dezvoltare vizibil întârziată. Astăzi voi vorbi despre prima fertilizare a răsadurilor înainte de repicare. Aceasta nu are scopul de a oferi plantei nutriție, deoarece la această vârstă tot de ce are ea nevoie, se află deja în pământ, ci de a-i întări imunitatea și de a-i crește capacitatea adaptogenă.

Vă propun o gamă din trei soluții eficiente, care pot fi administrate plantelor atunci când sunt încă foarte tinere:

Rețeta nr. 1: Fertilizant pe bază de aspirină:

Primul fertilizant are la bază aspirina, sau acidul acetilsalicilic. Ea este o substanță care a dovedit că întărește răsadurile tinere, acționează, de asemenea, ca un stimulator ușor de creștere și ajută plantele să tolereze mai ușor schimbările de temperatură de pe fereastră. Cu aspirină, plantele tolerează mai ușor lipsa de lumină și am observat că răsadurile, după ce au fost hrănite cu aspirină, se întind mai puțin. Această substanță poate fi considerată naturală, deoarece este obținută din scoarța de salcie și a altor copaci.

Pentru a pregăti fertilizantul, eu zdrobesc 1 comprimat standard de aspirină și îl diluez în 1 l de apă călduță, apoi ud răsadurile tinere cu 1 linguriță sub fiecare rădăcină și le pulverizez cu această soluție pe frunze. Soluția rămasă poate fi folosită pentru a hrăni plantele de apartament.

Rețeta nr. 2: Fertilizant pe bază de peroxid de hidrogen:

A doua substanță excelentă pentru udarea răsadurilor atunci când acestea sunt tinere este peroxidul de hidrogen. Acesta nu este un îngrășământ și nici măcar un stimulator de creștere. Dar, în cadrul propriului meu experiment, am constatat că, într-adevăr, cu ajutorul peroxidului, este mult mai ușor pentru răsadurile tinere să crească și să se dezvolte.

Ideea este că peroxidul saturează solul cu oxigen, iar de multe ori rădăcinile nu au suficient din cauza solului dens, respectiv, rădăcinile sunt întărite și se întăresc și răsadurile în sine. În plus, descompunându-se treptat, H2O2 scindează oxigenul atomic, iar acesta, la rândul său, funcționează ca un dezinfectant, influențând anumite microorganisme dăunătoare și chiar dăunători.

Pentru a pregăti fertilizantul, diluez 1 lingură de peroxid în jumătate de litru de apă și ud fiecare plantă cu 1 linguriță sub rădăcină.

Rețeta nr. 3: Fertilizant pe bază de Zircon:

Iar cea de-a treia substanță pe care răsadurile mele tinere o apreciază cu adevărat este Zirconul. Zirconul este un preparat ieftin care reprezintă un biostimulator foarte bun. Preparatul este ideal pentru răsadurile tinere, în special pentru cele care au stagnat în creștere din cauza unui sol de proastă calitate sau a unor condiții externe nefavorabile, cum ar fi iluminarea slabă, udarea excesivă a solului, suprarăcirea etc. Scopul principal al Zirconului este de a întări plantele și de a le crește rezistența la boli și la stresul din exterior.

Pentru a prepara soluția, diluez 1 picătură de zircon în 1 l de apă, o agit și, după ce soluția a spumat bine, ud răsadurile sub rădăcină, dându-le câte 1 linguriță, și le pulverizez pe frunze.

Spor la grădinărit!