Prosoapele mele vechi nu mai ocupă spațiu în dulap. O să vă arăt cum îmi servesc acum în bucătărie!

Spălarea vaselor de mai multe ori pe zi este un lucru obișnuit pentru multe gospodine. Și, pentru o uscare mai rapidă, de multe ori căutăm să uscăm ceștile și farfuriile cu un prosop uscat. Și dacă nu găsim, de cele mai multe ori, acest pas este neglijat, iar vasele ude ajung direct în uscătorul din dulap, unde apa se scurge în tava de scurgere.

Acest lucru determină o acoperire alunecoasă a tăvii și un miros irezistibil de umezeală, iar dulapul se poate umfla de la aceasta.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, există o cale practică de ieșire din situație: coaseți un covoraș practic pentru scurgerea vaselor.

Veți avea nevoie de:

– un prosop vechi de bucătărie;

– 2 bucăți de calico sau orice alt material;

– o bucată de material pentru margine.

Mod de lucru:

1. Tăiați marginile prosopului și decupați un dreptunghi cu dimensiunile de 35×50 cm.

2. Pregătiți două bucăți de calico de aceeași dimensiune. Dacă materialul este nou, este mai bine să-l spălați și să-l uscați și abia apoi să începeți să coaseți, deoarece țesătura se va micșora.

3. Așezați prosopul între țesături.

4. Desenați romburi cu ajutorul unei bucăți de săpun pe toată suprafața viitorului covoraș. Fixați toate cele 3 straturi cu ace de siguranță.

5. Coaseți de-a lungul liniilor marcate.

6. Călcați covorașul, mai îndreptați-i încă o dată toate părțile și rotunjiți-i colțurile.

7. Acum, aplicați o margine covorașului și călcați-l pentru ultima dată.

Covorașul este gata! Deși e un lucru mic, dar este util.

Uscătorul dat se descurcă minunat cu uscarea vaselor. Acum nu mă voi mai chinui cu mirosul neplăcut de umezeală din dulap.

Spor la treabă!

New