Pulpe de pui fragede și suculente preparate la cuptor sau la tigaie!

Carnea este moale, fragedă și suculentă datorită marinadei simple pe bază de chefir (iaurt sau lapte acru). Preparatul este minunat pentru meniul cotidian, dar și pentru cel festiv.

INGREDIENTE:

-8 pulpe;

-700 ml de chefir;

-8 căței de usturoi;

-sare și boia.

MOD DE PRRPARARE:

1.Spălați bine pulpele, uscați-le cu prosoape de bucătărie, le puneți într-un vas și turnați chefirul.

2.Adăugați usturoi dat prin presă, sare și boia (sau alte condimente).

3.Amestecați foarte bine și lăsați carnea la marinat pentru cel puțin 5 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

4.Așezați pulpele pe tavă și le dați la cuptorul preîncălzit până la 180-200°С pentru aproximativ 1 oră, în funcție de cuptor și mărimea pulpelor. Folosiți programul cu convecție.

Sfat. Dacă cuptorul dumneavoastră nu este dotat cu acest program, atunci va fi nevoie să întoarceți pulpele pe cealaltă parte.

5.Sau ungeți tigaia înfierbântată cu ulei, așezați 2 pulpe, le acoperiți cu o farfurie plată și așezați o greutate (de exemplu un borcan cu apă).

6.Prăjiți pulpele la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, apoi le întoarceți pe cealaltă parte, puneți farfuria și greutatea și le prăjiți încă timp de 10 minute.

Sfat. Cum verificați dacă carnea e gata: o înfigeți cu vârful cuțitului, iar lichidul care curge trebuie să fie transparent.

Pulpele sunt fragede și cu aromă plăcută de usturoi. Alegeți metoda de preparare preferată de familie și gătiți cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!