Pulpe de pui în sos picant. O explozie de gust și aromă!

Astăzi am pregătit încă un fel de mâncare fierbinte din carne de pui, care se potrivește excelent atât pentru mesele cotidiene, cât și pentru cele festive. Pulpele de pui în sos picant sunt foarte suculente și moi — propriu-zis se topesc în gură. Iar sosul neobișnuit le oferă rafinament și originalitate. De asemenea, se potrivește în mod ideal cu garnitura. Haideți să începem!

INGREDIENTE:

-1.5 kg de pulpe inferioare de pui;

-2 cepe;

-4 căței mari de usturoi;

-2 linguri de ulei;

-70 ml de coniac;

-100 ml de supă de pui;

-150 ml de vin roșu;

-o foaie de dafin;

-1-2 cuișoare;

-1-1.5 lingurițe de sare;

-½ linguriță de piper negru măcinat;

-1-2 linguri de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați uleiul într-o crăticioară sau tigaie adâncă. Puneți-o pe foc.

2.Cât timp tigaia se încinge, pregătiți pulpele de pui: pârliți-le, spălați-le și uscați-le în prealabil. Apoi puneți-le într-o pungă de plastic. Adăugați sare, piper negru măcinat și făina. Scuturați foarte bine punga, astfel încât fiecare pulpă să se acopere uniform cu condimente și făină.

3.Scuturând excesul de făină, așezați pulpele pe tigaia bine încinsă. Prăjiți-le pe ambele părți, pe foc mare. Sarcina dumneavoastră constă în obținerea unei cruste rumene: în același timp carnea rămâne practic crudă.

4.Cât timp carnea se prăjește, tăiați ceapa în cubulețe și usturoiul în bucățele destul de mari.

5.După ce pulpele de pui se vor rumeni frumos, adăugați ceapa și usturoiul în tigaie. Amestecați și propriu-zis peste un minut, cum numai veți simți aroma usturoiului, turnați coniacul, vinul roșu și supa în tigaie.

6.Adăugați foaia de dafin și cuișoarele. Amestecând periodic, aduceți conținutul tigăii până la punctul de fierbere.

7.Apoi transferați pulpele de pui într-o tavă adâncă. Turnați sosul aromat cu tot cu ceapă și usturoi peste ele.

8.Acoperiți tava cu un capac/folie de aluminiu sau introduceți-o într-un manșon de copt, legându-i capetele și înțepându-l în mijloc cu cuțitul sau furculița.

Avantajul acestui fel de mâncare constă în faptul că puteți să-l pregătiți din timp și, după ce-l veți transfera în tavă, să-l dați la frigider pentru 24-48 ore. Coaceți-l chiar înainte de servire. Astfel carnea se va marina mai bine și va deveni încă mai gustoasă. Iar cu o oră înainte de venirea oaspeților va trebui doar să puneți tava în cuptor.

9.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 200°C și coaceți pulpele de pui pe parcursul a 60 minute, până se vor rumeni încă mai bine.

10.Apoi scoateți-le din cuptor și serviți-le. Ele sunt foarte suculente și aspectuoase.

După cum ați observat, rețeta este simplă și rapidă, iar, drept rezultat, puteți să obțineți o mâncărică apetisantă cu un sos neobișnuit și condimentat. Gătiți cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!