Puneți câte 1 cartof pe fiecare crenguță de trandafir și scoateți leguma peste 15 zile: experimentul de înrădăcinare a avut succes!

Trandafirii pot fi înmulțiți în mai multe moduri. Astăzi vă vom prezenta unul de succes cu ajutorul cartofilor obișnuiți. Această legumă conține multe vitamine a căror nutrienți hrănesc trandafirii, ajutându-i să se înrădăcineze mai rapid. În termen de 15 zile, crenguțele vor genera rădăcini noi. Dacă doriți și dvs. să vă înmulțiți trandafirul preferat, atunci puteți folosi această metodă.

Veți avea nevoie de:

– un cuțit ascuțit;

– cartofi;

– o sticlă de plastic;

– turbă;

– scobitori și cleme;

– bandă adezivă.

*Veți avea nevoie de atâția cartofi de mărime medie, câți butași intenționați să produceți.

Pași de urmat:

1. În primul rând, înarmați-vă cu un cuțit mic și ascuțit. Selectați o ramură de trandafir de un an, suficient de lungă pentru a prelua un butaș din ea.

2. Apoi, tăiați cu grijă scoarța trandafirului pe ambele părți, la o distanță de aproximativ 2 cm, în formă circulară. Realizați cu grijă o tăietură longitudinală pentru a îndepărta coaja. Este foarte important să nu rupeți creanga. În final, răzuiți puțin ramura goală cu cuțitul, îndepărtând coaja rămasă.

3. Tăiați cartofii în jumătate cu același cuțit ascuțit. Realizați o scobitură în fiecare felie. Veți pune ramura de trandafir în ea.

4. În prealabil, lipiți cu bandă adezivă ramura din partea de jos a butașilor, atașați feliile de cartofi și uniți-le cu o scobitoare.

5. Pentru a crea un mediu umed și cald în spațiul în care se formează butașii, utilizați o sticlă mică de plastic. Tăiați-o lateral, apoi din în jumătate pe lungime și faceți o gaură în baza ei.

6. În interiorul sticlei, puneți turbă umezită cu apă. Acoperiți cartofii cu ea, fără a lăsa spații între ei și pereții sticlei.

7. Așezați mini-sera pe cartof și acoperiți-o cu jumătatea superioară a sticlei, așezând-o deasupra bazei recipientului. Fixați-o cu cleme pe ambele părți și înfășurați-o cu bandă adezivă pentru a crea un efect de seră.

8. Lăsați planta în aceste condiții timp de 15 zile. Continuați să îngrijiți trandafirul mamă ca și până acum.

9. La momentul potrivit, scoateți clemele, sticla și îndepărtați cu grijă turba și orice reziduuri de cartofi care au putrezit până în acest moment.

10. Sub rămășițele de cartof veți putea observa micile rădăcini albe ale noilor butași. Folosiți o foarfecă de grădină pentru a tăia butașii de pe tufa principală într-o porțiune de câțiva centimetri mai jos de sticlă.

11. Tăiați ramura de sub nivelul rădăcinilor.

12. În această stare, crenguța poate fi plantată într-un ghiveci cu pământ afânat, special pregătit. Acoperiți partea de sus cu substrat de nucă de cocos pentru a preveni formarea crustei. Îngrijiți trandafirul ca de obicei!

Spor la grădinărit!