Pur și simplu pun aluatul în apă clocotită – nu mai cumpăr covrigi. Puțini cunosc această rețetă!

Covrigii pregătiți după această rețetă ies foarte moi, pufoși aromați și gustoși – ca în copilărie. Noi am testat rețeta, este foarte reușită. V-o împărtășim cu mare drag și dvs.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 200 ml de apă caldă;

– 1 ou;

– 2 linguri de zahăr;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 linguriță de drojdie uscată;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 50 g de unt;

– 400 g de făină;

Pentru umplutură:

– gem (la alegere);

Pentru gătit:

– 2 l de apă + 2 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați apa caldă în bolul pentru frământarea aluatului. Adăugați oul, zahărul tos, sarea, drojdia uscată și zahărul vanilat. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unei spatule.

2. Adăugați toată făina în bol. Inițial, amestecați-o puțin cu spatula. După aceasta, adăugați untul moale și treceți la frământarea aluatului cu mâna. Acesta trebuie să iasă moale și nelipicios. Acoperiți bolul cu o bucată de folie alimentară și lăsați aluatul pe masă să dospească timp de 30 de minute.

3. Transferați aluatul dospit pe suprafața curată de lucru. Împărțiți-l în 8 bucăți egale și modelați-le în formă de bile.

4. Înfăinați masa, luați câte o biluță de aluat și întindeți-o într-o foaie subțire, de formă ovală.

5. Adăugați câte 2-3 lingurițe de gem pe ea (noi avem de caise) și aduceți aluatul peste el. Lipiți bine marginile. Apoi rulați-o în formă de rulou, lipiți din nou marginea foarte bine și uniți capetele, aplatizând și mascând „cusătura” cu degetele. Modelați astfel toți covrigii.

6. Puneți o tigaie cu apă pe foc. Când va începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați. Puneți covrigii în apă și țineți-i în ea timp de 20-30 de secunde pe fiecare parte (la foc mic). Scoateți-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

7. Presărați-i cu mac și coaceți covrigii în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30 de minute.

8. Scoateți deliciul obținut din cuptor și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New