”Purceluși glamouroși” – un aperitiv-simbol pentru masa de Anul Nou!

”Puceluși glamuroși”. Un aperitiv-simbol amuzant și original pentru masa festivă de Anul Nou – anul porcului.

INGREDIENTE:

-ouă fierte;

-sfeclă roșie fiartă;

-ceapă;

-ciuperci;

-maioneză;

-boabe de piper negru;

-sare;

-piper negru măcinat.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați sfecla roșie cuburi mici, o transferați într-un vas și turnați apă clocotită.

2.Puneți ouăle fierte în vasul cu sfeclă, astfel încât să fie acoperite complet cu lichid. Le lăsați pentru aproximativ 30-40 de minute, timp în care se vor colora.

3.Tăiați ceapa și ciupercile cuburi mici. Prăjiți puțin ceapa pe tigaia cu ulei, apoi adăugați ciupercile și gătiți legumele, până vor fi gata. Nu uitați să condimentați umplutura cu sare și piper.

Sfat. Umplutura poate fi diferită. Ouăle sunt foarte gustoase cu pește, somon și ton, sau orice altceva vă place dumneavoastră.

4.Scoateți ouăle pe o farfurie, să se usuce.

5.Tăiați o parte laterală a ouălor, scoateți atent gălbenușurile și le adăugați în vasul cu ceapă și ciuperci.

6.Pasați gălbenușurile cu furculița și amestecați bine umplutura. Adăugați puțină maioneză, gustați și mai asezonați cu sare, dacă e nevoie.

7.Luați o linguriță mică, umpleți cu grijă bucățile mai mari de ou și le așezați pe platoul de servire, cu partea tăiată în jos.

8.Din bucățile mai mici de ou trebuie să tăiați triunghiuri și cercuri, adică urechile și nasurile purcelușilor. În cercuri faceți 2 găuri mici cu ajutorul unei seringi.

9.Faceți câte 2 incizii în fiecare ou, în care introduceți câte 2 triunghiuri – urechile, adăugați câte 2 boabe de piper negru – ochii, apoi ungeți cercurile cu maioneză și le lipiți de ouă – nasurile.

10.Faceți câte o incizie în spatele ouălor, în care introduceți bucăți lungi și subțiri de albuș, acestea vor fi codițele.

Vă recomandăm să pregătiți acest aperitiv împreună cu copiii, suntem siguri că vor fi încântați și mulțumiți!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!