Puțini cunosc această metodă de coacere a puiului întreg la cuptor – una dintre cele mai ușoare!

O metodă genială de coacere a puiului întreg la cuptor, care ne-a captat și pe noi și am decis să o încercăm. Vedeți procesul în continuare!

INGREDIENTE:

– 1 pui întreg;

– 2-3 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 linguriță de boia de ardei dulce;

– 2 lingurițe de sare;

Pentru garnitură:

– 1 cartof mare;

– 1 ceapă:

– 1 ardei gras;

– 1 cățel de usturoi;

– 3-4 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– boia de ardei dulce, sare și cimbru (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți puiul: curățați-l, spălați-l și uscați-l bine. Puneți-l într-un bol adânc. După aceasta, masați-l bine cu sare. Noi am folosit 2 lingurițe. În final, puneți pasărea într-o pungă de plastic și dați-o la frigider pentru 2-3 ore.

2. Între timp, într-un recipient potrivit, încorporați boiaua de ardei dulce cu uleiul vegetal.

3. Scoateți puiul din pungă și masați-l cu acest amestec.

4. Așa cum se află el în bol, puneți grila cuptorului peste el, scoateți articulațiile pulpelor inferioare prin ea și legați-le cu o bucată de sfoară (vedeți în imaginea de mai jos).

5. Dați puiul la cuptor. Pentru aceasta, mai întâi puneți o tavă tapetată cu hârtie de copt la baza acestuia, apoi grila cu puiul deasupra, astfel încât acesta să se coacă atârnat. Setați cuptorul la temperatura de 200°C și lăsați-l să se coacă.

6. Între timp, pregătiți garnitura: tăiați ardeiul, ceapa și cartoful decojit în bucăți mari. Puneți-le într-un bol, turnați un pic de ulei peste ele și asezonați-le cu boia de ardei dulce, sare, piper negru măcinat, cimbru și un cățel de usturoi trecut prin presă. Amestecați legumele bine cu mâna.

7. Peste jumătate de oră, deschideți cuptorul și puneți legumele în tava de sub pui. Gătiți-le până când vor fi gata, apoi scoateți-le.

8. Când va fi gata, scoateți puiul din cuptor. Acesta arată pur și simplu apetisant! Noi îl vom servi pe un pat de orez, alături de garnitura de legume.

Uitați-vă ce bunătate am obținut! Încercați rețeta și dvs. Nu veți regreta!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New