Reîntinerirea unei orhidee bătrâne și divizarea ei în două sau chiar trei plante noi!

Dacă orhideea dvs. este deja bătrână, și-a depășit în mod evident nivelul de creștere al rădăcinilor și se dezvoltă în afara ghiveciului, întineriți-o și obțineți în același timp câteva plante noi! Astăzi vă vom împărtăși câteva trucuri de înrădăcinare a orhideei, de recuperare și de creștere mai rapidă după tăiere.

Veți avea nevoie de:

– apă;

– lapte;

– ojă.

Mod de lucru:

1. Folosiți un instrument ascuțit și dezinfectat pentru a separa butașii mici cu rădăcini de orhideea mamă.

2. Tăiați rădăcinile în exces.

3. Lăsați „butucul” – baza orhideei cu rădăcinile sale. Iar rădăcinile uscate și lipsite de viață trebuie tăiate fără milă.

4. Tratați toate tăieturile cu orice fel de ojă pentru unghii. Aceasta va acoperi tăieturile și va proteja butașii de bolile fungice.

5. Acum, vom realiza un mic truc pentru o recuperare rapidă din șocul tăierii. Combinați 1 parte de lapte cu 2 părți de apă. Umeziți un tampon de vată și ștergeți frunzele orhideei cu soluția obținută. Orhideea va primi prin intermediul frunzelor substanțele nutritive de care are nevoie pentru a se recupera cât mai rapid.

6. Acum, luați 2 linguri din amestecul rămas și diluați-l într-un litru de apă. Înmuiați orhideea divizată împreună cu „butucul” timp de 30 de minute în această soluție. Prin intermediul rădăcinilor, plantele vor absorbi în mod suplimentar oligoelementele benefice din lapte.

7. Acum, nu a mai rămas decât să replantați plantele în ghivecele lor noi. Pentru a face acest lucru, așezați un strat de scoarță apoi unul de mușchi în ele. După plantare, pulverizați componentele cu apă, ca să devină umede. Așezați noile plante în același loc unde stătea orhideea bătrână. Aveți grijă de ele la fel ca de o orhidee normală. Noile plante vor începe să crească foarte repede!

Spor la grădinărit!