Rețetă de paste cu năut în stil italian – nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Este o rețetă rapidă și ușoară, pe care o va putea pregăti oricine la prânz sau cină.

INGREDIENTE:

– 300 g de paste;

– 2 căței de usturoi;

– 3 crenguțe de rozmarin;

– 20 g de anșoauri în ulei;

– 250 g de roșii decojite întregi și conservate în suc propriu;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 400 g de năut fiert (sau conservat);

– ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:

1. Încingeți o cratiță cu puțin ulei de măsline. Adăugați cățeii decojiți de usturoi și trei crenguțe de rozmarin. Prăjiți-le ceva timp, astfel încât uleiul să aromatizeze bine cu ele.

2. După aceasta, adăugați anșoaurile scurse de ulei și prăjiți-le timp de câteva secunde. Apoi adăugați roșiile conservate. Zdrobiți-le un pic cu spatula și amestecați foarte bine. Gătiți-le timp de câteva minute la foc mediu. În final, asezonați sosul cu sare și piper negru măcinat după gust.

3. Adăugați năutul fiert (sau conservat) în cratiță și amestecați. După ce va da în clocot, scoateți rozmarinul și usturoiul.

4. Turnați 1 l de apă fierbinte. Gustați zeama și mai adăugați sare și piper negru măcinat, dacă simțiți nevoia.

5. Scoateți aproximativ jumătate din cantitatea de năut din cratiță și puneți-l într-un vas cu pereții înalți. Turnați un pic de apă peste el, apoi pasați-l cu ajutorul unui blender vertical, până când veți obține o pastă omogenă. După aceasta, turnați un pic de ulei de măsline peste ea și amestecați-o cu o lingură.

6. Turnați pastele în cratiță și fierbeți-le până când vor fi aproape gata, orientându-vă după timpul indicat pe ambalajul lor.

7. Când veți vedea că pastele sunt aproape gata, adăugați crema de năut și amestecați. Mai gătiți-le până când sosul se va îngroșa un pic, apoi scoateți cratița de pe foc.

8. Turnați deliciul obținut în farfurii și chemați familia la masă!

Sfat: Dacă doriți, după ce veți turna pastele în farfurii, le puteți stropi cu puțin ulei de măsline. De asemenea, puteți decora farfuria de mâncare cu o crenguță mică de rozmarin.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New