Rețeta de săgeți de usturoi conservate!

Cât de folositor este usturoiul știe fiecare. Iată de ce, sunt puțini grădinari, care nu cultivă această legumă în grădina lor. În perioada când se fomează săgețile, acestea trebuie îndepărtate, ca să nu consume puterile în detrimentul bulbului.

Dar ce e de făcut cu aceste săgeți gustoase? Important este să le pregătiți corect, ceea ce vom face astăzi.

Vrem să vă amintim că, dacă intenționați să obțineți bulbi aerieni, ca material de sămânță, atunci păstrați câteva săgeți. Ele se vor matura, vor face semințe și vor servi drept indicator că usturoiul poate fi recoltat.

Celelalte săgeți le rupeți cu grijă și puteți începe conservarea lor, mai ales că sunt la fel de gustoase și folositoare ca și bulbii. Iar ca să obțineți beneficii maxime, rupeți săgețile când sunt moi și delicate, adică când sunt ondulate și au lungimea de aproximativ 10 cm. Le puteți tăia cu foarfeca sau rupe cu degetele la o distanță de 10 cm mai sus de subsoara ultimei frunze. Nu vă recomandăm să le trageți, deoarece puteți deteriora tulpina. Ați putea nici să nu observați, însă, mai târziu, în aceste crăpături mici vor nimeri agenți patogeni, iar în rezultat, va scădea calitatea de conservare a usturoiului.

Săgețile pot fi păstrate atât proaspete (congelate), cât și conservate. Pe viitor, le folosiți în calitate de condiment. Tăiați-le bucăți, rondele sau mărunțiți-le, cât să obțineți o pastă, folosind mașina de tocat carne sau blenderul.

INGREDIENTE:

-500 gr de săgeți de usturoi;

-5 linguri de sare;

-10 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Dacă săgețile sunt fragede, atunci tăiați doar pedunculul.

2.Treceți săgețile prin mașina de tocat carne, până obțineți o pastă omogenă.

3.Adăugați sare și ulei, apoi amestecați foarte bine. Uleiul face gustul mai fin, iar sarea servește drept conservant.

4.Transferați pasta într-un borcan de sticlă, îl închideți ermetic și îl dați la frigider. Însă acest mod de păstrare nu este de lungă durată, trebuie să consumați pasta în cel mult 30 de zile.

5.Dacă aveți nevoie să păstrați pasta de usturoi mai mult timp, atunci adăugați compoziția în forme pentru gheață sau în pungi mici zip-lock, le închideți ermetic într-o pungă și le dați la congelator, unde le depozitați până la primăvară.

6.Deoarece condimentul de usturoi are un gust intens și picant, în mâncare adăugați doar câte puțin.

7.Amestecați proporții egale de pastă de usturoi, smântână fermentată și cașcaval, adăugați verdeață mărunțită și ungeți amestecul pe pâine.

Iar pentru ca mirosul de usturoi să nu se repartizeze în tot frigiderul pur și simplu închideți ermetic recipientul, iar formele pentru gheață neapărat le puneți într-o pungă de plastic și o legați strâns, înainte să o dați la congelator.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!