Rețeta de șuncă de casă pregătită în sticlă de plastic!

Șuncă din carne de porc, ciolan și limbă. Ciolanul trebuie înmuiat în apă pentru câteva ore, apoi curățați șoriciul cu un cuțit. Limba o spălați bine și o veți curăța după fierbere, e mult mai simplu.

INGREDIENTE:

-ciolan de porc;

-limbă de porc;

-sare;

-boabe de piper negru;

-boabe de ienibahar;

-foi de dafin;

-1 ceapă;:

-4 căței de usturoi;

-piper negru măcinat;

-boia.

MOD DE PREPARARE:

1.Așezați ciolanul și limba într-un vas, turnați apă, o dați în clocot, faceți focul mic și fierbeți carnea timp de 3,5-4 ore, îndepărtând spuma formată.

Sfat. Osul ciolanului va ieși la suprafață, iată de ce va fi nevoie, periodic, să-l adânciți în apă sau să întoarceți ciolanul, astfel carnea va fierbe uniform.

2.Peste 2 ore, adăugați sare, boabe de piper negru și ienibahar, foi de dafin și ceapa tăiată sferturi. Acoperiți cratița cu capac și continuați să fierbeți carnea.

3.Limba fierbe mai repede decât ciolanul, o scoateți și o curățați cât e fierbinte, deoarece rece se curăță foarte greu. O puneți într-o pungă, să nu se usuce.

4.După ce carnea e fiartă bine, o lăsați să se răcorească și îndepărtați osul, grăsimea în exces și bucăți-le nepotrivite.

5.Rupeți carnea și tăiați limba bucăți , adăugați usturoi dat prin răzătoarea mică, piper negru măcinat și boia. Amestecați, gustați de sare și mai completați, dacă simțiți necesitatea.

6.Luați o sticlă, cu partea superioară tăiată, și o umpleți cu carne, limbă și șorici, alternându-le. Îndesați foarte bine, acoperiți sticla cu folie alimentară, adăugați un capac și o greutatea, cum ar fi o sticlă de 0,5l cu apă. Dați șunca la rece peste noapte.

7.A doua zi, tăiați sticla, scoateți șunca și feliați-o.

Această metodă este foarte comodă și merită să o încercați. Șunca este gustoasă, perfectă pentru mic dejun sau gustări.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!