Rețeta pas cu pas de bezele simple!

Un desert aerat și dulce ca un ”sărut”, pentru că așa se traduce cuvântul ”bezea” din limba franceză. Se prepară destul de ușor, rapid și simplu. Nici de careva ingrediente speciale nu aveți nevoie. Totuși, trebuie să cunoașteți unele secrete.

INGREDIENTE:

-3 ouă;

-180-200 gr de zahăr;

-zeamă de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.În primul rând, pregătiți vasul și paletele mixerului. Acestea trebuie să fie degresate și uscate. Adică le spălați temeinic cu soluție de spălat vasele și le ștergeți bine.

2.Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, astfel încât nici o picătură de gălbenuș să nu ajungă în vasul cu albușuri. Îndepărtați ațele.

Sfat. Albușurile la temperatura camerei se bat mai ușor și spuma este mai pufoasă. În același timp, aceste albușuri pot fi mult mai ușor bătute prea tare și se lasă mai mult în timpul coacerii. Albușurile reci se bat mai greu, însă spuma este mai fermă. Deci, alegerea vă aparține.

3.Cantitatea de zahăr în rețeta de bezele contează, deoarece nu are doar funcția de îndulcitor, acest ingredient le face ferme. Folosiți de 2 ori mai mult zahăr decât cântăresc albușurile. De regulă, pentru 3 albușuri e nevoie de 180-200 gr de zahăr. Dar vă recomandăm să lucrați cu cântarul, nu cu numărul de albușuri, deoarece nu toate ouăle sunt la fel de mari. Deci cântăriți albușurile și luați o cantitate de 2 ori mai mare de zahăr.

Sfat. Zahărul folosit trebuie să fie cristal, nu pudră. Există profesioniști care folosesc 50% de zahăr cristal și 50% de zahăr pudră pentru densitate, dar noi totuși vă recomandăm să folosiți doar zahăr cristal.

4.Bateți albușurile la viteză mică, până se formează o spumă fermă. Apoi creșteți treptat viteza mixerului și continuați să bateți albușurile fără zahăr, până obțineți vârfuri moi.

Sfat. Aceste 2 etape sunt foarte importante. Respectați-le, pentru că acesta este unul din secretele unui rezultat reușit.

5.Începeți să adăugați zahărul treptat, câte 1-2 linguri la etapa inițială. Apoi puteți mări puțin cantitățile adăugate. Bateți albușurile la viteză mare, până obțineți vârfuri ferme și zahărul este topit prcatic complet. Compoziția trebuie să fie aerată și lucioasă. Dacă întoarceți vasul cu albușuri, acestea nu vor curge. Luați puțină compoziție între 2 degete și frecați ușor: nu veți simți nici un grăunte de zahăr sau aproape niciunul. Este foarte important să nu bateți prea mult albușurile. Străduiți-vă ca zahărul să se topească complet, dar dacă totuși se va simți puțin de tot, nu reprezintă o problemă.

6.La final, adăugați câteva picături de zeamă de lămâie, care are funcția de agent stabilizator și oferă bezelelor culoarea alb imaculat. Regula este următoare: 1/8 linguriță de zeamă de lămâie pentru 1 albuș.

7.Verificați rezultatul:

-compoziția este aerată și lucioasă;

-zahărul la frecare practic nu se simte;

-se formează vârfuri ferme;

-dacă răsturnați vasul, albușurile bătute nu curg.

8.Introduceți spuma imediat într-un poș și formați bezelele pe tava tapetată cu hîrtie de copt. Acestea pot fi modelate și direct cu lingura. Păstrați o distanță între bezele.

9.Bezelele se coc la temperaturi scăzute, 80-110°С, timp de 1-2 ore, în funcție de mărimea bezelelor și temperatura aleasă. Ele trebuie să se usuce și să se îndepărteze ușor de pe hârtia de copt. La temperaturi mai mari de 110°С, la suprafața bezelelor se formează rapid o crustă, care nu va permite acestora să se usuce bine: ele vor fi moi și lipicioase în interior. În plus, ele capătă o culoare bej, nu sunt albe imaculate.

10.Înainte de coacere, puteți presăra bezelele cu zahăr pudră.

11.După ce bezelele s-au uscat, le lăsați în cuptorul stins, însă cu ușa întredeschisă, până acestea se răcesc complet.

Bezelele trebuie să fie albe și să-și mențină forma, adică să nu se lase. Le păstrați la loc uscat, ferit de umezeală (frigider, lângă ceainic etc.). Bezelele îmbibă foarte bine umiditatea din aer și nu mai sunt la fel de crocante și aerate. Desertul este ușor, aerat, dulce și foarte gustos.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!