Rețeta simplă a deliciului turcesc: rahat lokum de căpșune!

Rahat lokum este cel mai gustos dulce tradițional turcesc, care, de fapt, a fost inventat în Cipru. Sunt niște cuburi dulci, care seamănă cu marmelada. Le adoră mic și mare. Dacă sunt și pe placul dumneavoastră, încercați să pregătiți rahat lokum singuri, după rețeta de astăzi. Acest dulce se prepară foarte simplu și destul de repede, în plus, nu aveți nevoie de careva ingrediente sofisticate. Obțineți un desert foarte fin și aromat.

INGREDIENTE:

-200 gr de căpșune;

-15 gr de gelatină instant;

-150 gr de zahăr pudră;

-½ de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Pasați căpșunele cu un blender. Puteți folosi atât fructe proaspete, cât și congelate.

2.Adăugați apoi gelatina și lăsați-o pentru un timp, să se umfle. Apoi adăugați zahărul pudră și zeama de lămâie. Amestecați bine compoizția și înfierbântați-o la foc mic.  Fierbeți până se dizolvă gelatina, dar nu o aduceți până la punctul de fierbere.

3.Luați compoziția de la foc și lăsați-o să se răcească. După care, o bateți cu mixerul timp de aproximativ 6 minute, până amestecul devine deschis la culoare și se îngroașă.

4.Luați forma, o tapetați cu hârtie de copt cerată, iar deasupra turnați compoziția de căpșune. Nivelați și dați la loc răcoros pentru 5-6 ore, până se răcește.

5.Când rahat lokum-ul se întărește, îl scoateți din formă, îl presărați cu zahăr pudră și îl tăiați cuburi.

Și de ce trebuie să cheltuiți bani pentru acest deliciu turcesc, dacă îl puteți pregăti în casă fără mari bătăi de cap? Pregătiți acest desert natural copiilor și nepoților.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!