Rețeta simplă de plăcintă stratificată cu umplutură dulce!

O rețetă foarte interesantă de plăcintă dulce, folosind o nouă metodă de preparare. Aluatul este cel mai simplu posibil, din făină și lapte, iar umplutura dulce este lichidă. Încercați neapărat, uimiți-vă familia și prietenii cu delicii simple.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-400 gr de făină;

-200 ml de lapte;

-sare.

Pentru umplutură:

-3 ouă;

-300 ml de lapte;

-150 gr de unt topit;

-200 gr de zahăr;

-vanilie.

MOD DE PREPARARE:

1.În vasul cu lapte, adăugați făina și puțină sare. Frământați un aluat dens, pe care îl acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să se odihnească timp de 30 de minute.

2.Spargeți ouăle într-un vas, amestecați cu telul, apoi adăugați zahăr, lapte, unt topit și vanilie. Amestecați foarte bine, înainte să adăugați fiecare ingredient.

3.Înfăinați blatul de lucru, transferați aluatul, îl lucrați și îl împărțiți în 7-10 bucăți, în funcție de cât de mare este forma de copt.

4.Întindeți fiecare bilă de aluat în blaturi cu diametrul aproximativ de 15 cm, presărând aluatul cu amestec de făină și amidon în proporții de 1:1.

5.După ce întindeți toate bilele de aluat, presărați din abundență fiecare blat cu amestec de făină și amidon, așezându-le unul peste altul.

6.Aplatizați mai întâi cu mâinile piramida de blaturi, apoi luați sucitorul și întindeți blaturile, până devin foarte foarte subțiri. Verificați periodic dacă foile de aluat nu se lipesc între ele.

7.La final, luați câte o foaie de aluat și o scuturați de amestecul de făină.

8.Așezați câte o foaie de aluat în forma de copt unsă cu ulei, turnați câte 2-3 polonice de umplutură lichidă și o acoperiți cu altă foaie de aluat. Continuați, până se termină aluatul și umplutura. Lăsați prima foaie de aluat peste marginile formei, iar marginile ultimei foi le introduceți între pereții formei și prima foaie de aluat, acoperind astfel plăcinta.

Sfat. Foile de aluat sunt mai mari ca forma de copt și, atunci când le veți așeza în formă, vor arăta mototolite.

9.Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 35-40 de minute.

Plăcinta este foarte gustoasă și cu aromă apetisantă de vanilie și unt.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!