Roșiile, ardeii, castraveții vor crește văzând cu ochii și nu se vor îmbolnăvi! Doar udați-i cu asta!

În acest articol vă voi împărtăși rețeta unuia dintre cele mai bune îngrășăminte pentru roșii, ardei și castraveți, după care vor începe imediat să crească activ și nu se vor mai îmbolnăvi.

Dacă ați observat că unele din culturile dvs. leguminoase au încetinit în creștere, stau pe loc și pur și simplu nu se dezvoltă, atunci după acest îngrășământ veți vedea îmbunătățiri deja în câteva zile. Vor începe să crească rapid în masa verde și să dezvolte ovare bogate în fructe.

Există câteva motive pentru care roșiile, ardeii și castraveții nu cresc după transplantarea în grădină sau în seră:

Schimbările bruște de temperatură: ele pot avea loc până la sfârșitul lunii mai, în dependență de regiune. De exemplu, dacă temperatura scade sub 8-10°C, atunci castraveții și roșiile pur și simplu încetează să mai crească.

Udarea neregulată precum și seceta: sunt foarte dăunătoare pentru culturile de roșii și ardei. Acestea adoră apa, în special în perioada de vegetație. Spre exemplu, dacă nu veți uda castraveții când vor avea nevoie, atunci fructele vor crește cu un gust amar. Dar și roșiile nu se vor mai dezvolta; nu vor forma noi ovare, iar cele existente pur și simplu vor cădea.

Al treilea motiv este lipsa macro și microelementelor, în pofida faptului că respectați primele două puncte. Și ca să nu ajung până aici, sau chiar dacă s-a întâmplat acest lucru, eu mereu pregătesc o soluție foarte eficientă.

Pentru a pregăti soluția, aveți nevoie de cenușă de lemn. Toți o cunoașteți foarte bine dar mulți se confundă cu problema folosirii corecte pentru roșii, ardei și castraveți, și cu dozele potrivite de pregătire. Cenușa îmbunătățește calitatea solului acid, dacă a fost acidulat; îl alcalinizează și ajută microorganismele din sol să descompună mai rapid materia organică, dacă a fost anterior îmbunătățit cu îngrășăminte. De asemenea, este foarte important că ajută în lupta eficientă împotriva multor dăunători și a diferitor boli infecțioase ale plantelor.

Veți avea nevoie de:

– 1 pahar de cenușă de lemn;

– 10 l de apă.

Notă: Eu aplic acest îngrășământ fie în timpul transplantarea roșiilor, ardeilor și a castraveților, punându-l în gaură, fie deja când hrănesc culturile după aproximativ 7-10 zile de la prindere.

Mod de preparare:

1. Amestecați apa și cenușa foarte bine și lăsați soluția să se infuzeze timp de câteva zile.

2. După aceasta, amestecați-o bine din nou și udați plantele la rădăcini cu ea, pe solul umezit din timp. În medie, se folosește jumătate de litru de soluție de cenușă de lemn pentru o tufă.

Eu îmi ud toate tufele de roșii pentru a obține o recoltă bogată și frumoasă. Cenușa conține aproximativ 17-18 % de carbonat de calciu și 16 % de silicat de calciu, ceea ce ajută plantele să absoarbă diferite vitamine din sol precum și sulfat de calciu, clorură de calciu și multe alte minerale care le ajută să crească rapid și activ și, cel mai important, să nu se îmbolnăvească.

Spor la grădinărit!