Ruladă de găină – multă, gustoasă și dintr-un singur preparat puteți obține două!

Ruladă de găină cu omletă. Dintr-un singur preparat puteți obține două: dacă o feliați după ce se răcește, obțineți un aperitiv minunat, cât este fierbinte reprezintă un delicios fel de mâncare cald. Se servește cu legume, verdeață, sos sau ca atare.

INGREDIENTE:

-1,7-2 kg de pui;

-1½ linguriță de sare;

-piper negru – după gust;

-1/2 linguriță de boia;

-4-5 căței de usturoi;

-5 ouă;

-200 ml de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați carnea de oase foarte atent, ca să nu deteriorați pielea: începeți de la piept, apoi îndepărtați oasele de la pulpe, de la aripi și, la final, de la spată.

2.Apoi tăiați carnea și o repartizați uniform pe toată suprafața, o acoperiți cu o pungă de plastic și o bateți ușor cu ciocanul de bucătărie.

3.Condimentați blatul de carne cu sare, piper negru și usturoi dat prin presă. O lăsați să se marineze, până pregătiți omleta.

4.Bateți ouăle cu puțină sare, turnați laptele și amestecați bine.

5.Luați o formă (31*23 cm în interior) de mărimea blatului de carne, o ungeți cu ulei, turnați compoziția de ouă și pregătiți omleta timp de 10-15 minute la temperatura de 180°С.

Sfat. Omleta poate fi pregătită și la tigaie.

6.Transferați blatul de carne pe staniol, răsturnați deasupra omleta caldă și rulați rulada, începând cu marginea unde se află pieptul de pui.

7.Presărați rulada cu boia și o înfășurați strâns în câteva straturi de staniol.

8.Așezați rulada pe tava de copt și o dați la cuptorul preîncălzit până la 200°С timp de 60-70 de minute.

Dacă nu planificați să serviți rulada caldă, o dați la frigider pentru aproximativ 4 ore. Suculent, gustos și accesibil.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!