Ruladă din carne de pui!

Rulada din carne de pui se prepară foarte ușor. Puteți să o gătiți atât pentru mesele cotidiene, cât și pentru cele festive. Este o alternativă excelentă pentru mezeluri: delicioasă și folositoare!

INGREDIENTE (PENTRU 2 RULADE):

-1300 g de carne de pui (2 piepți + pulpe superioare (fără piele și oase));

-10 g de gelatină;

-o lingură de condimente pentru pui;

-4 căței de usturoi;

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați toate bucățile de carne.

2.Puneți pulpele de pui între 2 bucăți de folie alimentară și bateți-le puțin cu ciocanul pentru carne, ca să le oferiți o grosime aproximativ egală.

3.Puneți carnea bătută într-un bol adânc. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust, condimente pentru pui (sau cele care vă plac), puțină gelatină și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Amestecați foarte bine.

4.Îndepărtați porțiunea mică de carne, care este fixată de fiecare piept de pui. Apoi tăiați incomplet pieptul de pui în jumătate, începând de la marginea mai groasă: astfel el va căpăta aspectul de „carte deschisă” și o suprafață mai mare.

5.Acoperiți fiecare piept de pui cu folie alimentară și bateți-l cu ciocanul pentru carne pe ambele părți, ca să devină mai moale și să capete o grosime uniformă. Procedați similar cu bucățile, pe care le-ați separat de fiecare piept de pui.

6.Apoi suprapuneți pieptul mare de pui cu bucățica de carne, pe care ați separat-o anterior de el, la nivelul unei margini. Bateți-le ușor cu ciocanul, ca să se unească.

7.Presărați „blatul” de carne cu sare, piper negru măcinat, condimente pentru pui și puțină gelatină. Dacă doriți, puteți să-l ungeți cu maioneză sau să-l acoperiți cu un strat de ciuperci prăjite, verdeață mărunțită etc. (noi l-am lăsat ca atare).

8.Răspândiți pulpele de pui pe „blatul” din piept de pui. Apoi rulați-l sub formă de ruladă compactă cu ajutorul foliei alimentare. Ca să-i oferiți o formă mai îngrijită, rulați-l de câteva ori pe suprafața de lucru, răsucind totodată capetele foliei alimentare.

9.Înveliți rulada cu încă 1-2 straturi de folie alimentară, legându-le la sfârșit capetele.

10.Apoi înfășurați-o în 2 straturi de folie de aluminiu, îndoind capetele acestora, astfel încât să nu se suprapună (în direcții diferite — altfel riscați să se desfacă).

11.Procedând similar, pregătiți cealaltă ruladă. Puneți-le într-o tavă adâncă și turnați apă clocotită pe lângă ele (aceasta trebuie să cuprindă jumătate din înălțimea lor).

12.Coaceți ruladele de pui timp de 60 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

13.Lăsați-le să se răcească complet, după care dați-le la frigider pentru câteva ore.

14.Scoateți-le din folie, îndepărtând treptat toate straturile.

15.Porționați și serviți deliciul obținut.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!