Rulez umplutura de carne tocată în frunzele de varză și obțin o cină copioasă, pe placul întregii familii!

După ce am testat această rețetă pentru prima dată, m-am întrebat de ce nu am făcut-o până acum, în special când îmi era poftă de sarmale. Ruladele de varză și carne tocată ies foarte aromate, suculente, bine îmbibate de sucul de roșii și delicioase. Vă recomand cu mare drag să le încercați și dvs.

INGREDIENTE:

– 1 varză;

– 2 linguri de oțet de 9 %;

Pentru umplutură:

– 400 g de carne tocată de vită;

– 80 g de orez semi fiert;

– 1 ceapă;

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– sare (după gust);

– condimente după gust: boia de ardei dulce, piper negru măcinat, turmeric, chimion, coriandru;

Pentru prăjeală:

– 20 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– 2-3 căței de usturoi:

– 1 ardei dulce;

– 1 linguriță de pastă de tomate;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

Pentru sosul de roșii:

– 20 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– 200 ml de apă;

– sare, zahăr și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un recipient încăpător. Combinați-o cu orezul, ceapa și pătrunjelul tocat mărunt, adăugând condimente după gust.

2. Îndepărtați cotorul verzei. Puneți-o să se opărească într-o cratiță cu apă clocotită + 2 linguri de oțet de 9 %. Peste ceva timp, frunzele vor începe să se detașeze cu ușurință. Scoateți-le cu o furculiță și puneți-le pe o farfurie.

3. Îndepărtați-le nervurile groase și așezați 4 frunze de varză pe un tocător, formând un blat de formă dreptunghiulară din ele.

4. Distribuiți jumătate din umplutura de carne tocată peste frunzele de varză. Apoi, pliați marginile lungi spre interior și rulați blatul în formă de ruladă. Modelați astfel încă o ruladă.

5. Pregătiți prăjeala: tăiați ceapa în formă de jumătăți de rondele și prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu puțin ulei vegetal, până când se va înmuia. După aceasta, adăugați morcovul dat prin răzătoarea cu găuri mici și prăjiți-l și pe el. În final, adăugați ardeiul tăiat în fâșii și asezonați totul cu sare și piper negru măcinat după gust. Când toate legumele se vor înmuia, adăugați usturoiul tocat mărunt și pasta de tomate. Amestecați bine și stingeți focul.

6. Turnați prăjeala obținută în forma de copt și distribuiți-o uniform. Apoi așezați rulourile peste ea.

7. Pregătiți sosul de roșii: încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal. Adăugați pasta de tomate și prăjiți-o puțin. După aceasta, turnați apa și amestecați până la omogenizare. Când a dat în clocot, adăugați sare, zahăr și piper negru măcinat după gust. Stingeți focul.

8. Stropiți ruladele de varză cu sosul obținut, apoi turnați-l pe tot în formă.

9. Acoperiți forma cu o bucată de hârtie de copt șifonată și umezită, apoi cu o bucată de staniol. Dați-o la cuptor și coaceți mâncarea la temperatura de 200°C, timp de 40 de minute. După aceasta, scoateți hârtia și staniolul și mai dați-o la cuptor pentru 10 minute, ca să se rumenească puțin.

10. Scoateți ruladele de varză din cuptor și savurați-le cu multă plăcere! Sunt foarte apetisante!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New