Rulouri din carne de porc – le pregătesc la fiecare masă de sărbătoare!

Astăzi vă prezint rețeta bunicii mele de rulouri din carne de porc, pe care ea le pregătește practic la fiecare sărbătoare. Acestea ies foarte savuroase și suculente. Vi le recomandăm și dvs.

INGREDIENTE:

– 500 g de carne de porc (spată);

– 100 g de slănină de porc (nesărată);

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 linguri de smântână fermentată;

– 1 lingură de pastă de tomate;

– jumătate de linguriță de zahăr;

– 3 ciuperci fierte;

– 1 cățel de usturoi;

– 1 ceapă;

– jumătate de morcov.

*Bunica mea iubește să le umple anume cu slănină, însă acestea pot fi umplute și cu ciuperci prăjite cu ceapă și morcov sau orice altă umplutură după gust.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați și uscați carnea de porc. Tăiați-o în felii cu grosimea de 7-8 mm. Introduceți fiecare felie de carne într-o pungă de plastic și bateți-o cu ciocanul pe ambele părți. Ea trebuie să devină plată și subțire.

2. Stratificați feliile pe o farfurie, asezonându-le pe toate cu sare și piper negru măcinat după gust. Lăsați-le deoparte să se marineze.

3. Între timp, tăiați slănina proaspătă (fără șorici) în formă de fâșiuțe subțiri și tocați mărunt sau treceți usturoiul prin presă. Puneți ingredientele pe o farfurie, asezonați-le cu sare, piper negru măcinat și semințe de muștar (opțional) și amestecați-le bine.

4. Apoi, luați câte o felie de carne, adăugați o linguriță de umplutură la marginea acesteia și rulați-o în formă de rulou. După aceasta, fixați-l pe fiecare în parte cu ață.

Sfat: Dacă felia de carne e prea mare, tăiați-o în jumătate. Nu faceți rulourile prea groase.

5. Încingeți o tigaie cu puțin ulei vegetal, așezați rulourile cu „cusătura” în jos și prăjiți-le pe ambele părți la foc mare, până când se vor rumeni, fără să le acoperiți cu capacul.

6. Între timp, tăiați mărunt morcovul și ceapa.

7. Scoateți rulourile din tigaie și adăugați ceapa și morcovul să se prăjească în uleiul rămas. De asemenea, după ce s-au răcit suficient, îndepărtați ața de pe rulouri.

8. Când au început să se înmoaie, adăugați și ciupercile tăiate mărunt în tigaie. Peste câteva minute, adăugați smântâna fermentată, un pic de apă în care au fiert ciupercile și amestecați. Apoi încorporați și pasta de tomate (bunica avea pastă congelată).

9. După aceasta, transferați rulourile la baza unei cratițe cu baza antiaderentă și turnați sosul din tigaie peste ele. Bunica a mai adăugat puțină apă, astfel încât să fie acoperite.

10. Apoi le-a pus pe foc mediu și le-a mai pregătit timp de o oră. În final, a adăugat o frunză de dafin, puțin zahăr și piper negru măcinat.

11. La recomandarea ei, rulourile pot fi servite alături de o garnitură sub formă de piure de cartofi sau salată. Sunt foarte gustoase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!