Rulouri rafinate de pește — rapide și gustoase!

Rulourile de pește preparate după această rețetă sunt delicioase și foarte suculente. Se combină ideal cu umplutura și sosul. Vă recomandăm să le încercați!

INGREDIENTE:

-750 g fileuri de pește (noi am folosit fileuri de cod negru);

-4 morcovi;

-4 cepe;

-4 căței de usturoi;

-3 linguri cu vârf de făină;

-40 g de unt;

-500 ml de lapte;

-100 g de cașcaval (opțional);

-sare, piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați, spălați și uscați legumele. Tăiați ceapa în cubulețe. Dați morcovul prin răzătoarea mare și mărunțiți usturoiul.

2.Puneți ceapa într-o tigaie cu puțin ulei încins. Prăjiți-o până va deveni aurie.

3.Dați ceapa pe marginea tigăii, astfel încât centrul ei să rămână curat. Puneți usturoiul în spațiul respectiv și prăjiți-l pe parcursul unui minut. Aveți grijă să nu-l ardeți, deoarece astfel el devine amărui.

4.Amestecați ceapa și usturoiul. Adăugați morcovul și prăjiți totul pe parcursul a 5 minute, sub capac.

5.Sărați și piperați prăjeala după gust. Amestecați-o și prăjiți-o timp de încă 2 minute. La sfârșit noi am adăugat o bucățică de unt (nu este obligatoriu). Umplutura pentru rulouri este gata! Lăsați-o puțin să se răcească.

6.Spălați și uscați fileurile de pește (puteți să folosiți orice pește; cel mai important este ca fileurile acestuia să se ruleze ușor). Asigurați-vă că nu au mai rămas oase în ele.

7.Puneți-le într-un bol. Adăugați sare și piper negru măcinat. Amestecați foarte bine, ca să răspândiți condimentele pe suprafața tuturor fileurilor.

8.Modelați rulourile: puneți câte o lingură de umplutură la nivelul marginii mai late a fiecărui file de pește, după care rulați-l sub formă de rulou și așezați-l cu „cusătura” în jos.

9.Dacă doriți, puteți să prăjiți rulourile pe o tigaie cu puțin ulei încins, pe ambele părți.

10.Noi le-am pregătit la cuptor. Ungeți o tavă adâncă cu unt și răspândiți jumătate din umplutura rămasă pe fundul ei. Așezați rulourile de pește pe stratul de legume, după care presărați-le cu cele rămase.

11.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți rulourile pe parcursul a 15 minute.

12.Între timp pregătiți sosul: topiți untul într-o crăticioară. Adăugați făina și amestecați.

13.Adăugați puțin lapte și amestecați cu telul până când se vor dizolva toate cocoloașele de făină. Apoi adăugați laptele rămas și, amestecând continuu, fierbeți sosul pe foc redus, pe parcursul a 60 secunde din momentul clocotirii. Sărați-l și piperați-l după gust.

14.Scoateți tava din cuptor și turnați sosul peste rulourile de pește. Dacă doriți, presărați totul cu cașcaval ras.

15.Coaceți rulourile pe parcursul a încă 15-20 minute.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!