Salam crud-uscat, preparat în condiții casnice: un asemenea deliciu nu există în magazine!

Astăzi vă vom relata minunata rețetă a salamului de casă. Pentru ca salamul să fie delicios și să aibă o textură plăcută, vă recomandăm să răciți în prealabil detaliile mașinii de tocat carne, bolul de la mixer și spatula, pe care le veți folosi pentru prepararea compoziției de carne, în congelator.

INGREDIENTE:

-mațe de vită sau porc (de vită sunt mai groase);

-860 g de pulpă de porc;

-140 g de slănină;

-23 g de sare gemă;

-10 ml de vin alb sec;

-10 g de zahăr;

-3 g de piper negru măcinat;

-3 g de usturoi granular;

-2 g cimbru uscat;

-2 g coriandru.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și înmuiați mațele în apă.

2.Înmuiați slănina în apă răcoroasă, după care tăiați-o în feliuțe cu grosimea de 1 cm. Dați feliuțele pregătite la congelator pentru 60 minute.

3.Tăiați carnea de porc în cubulețe și dați-o la congelator pentru 3 ore.

4.Treceți carnea răcită prin mașina de tocat carne și tăiați slănina în cubulețe.

5.Amestecați carnea, slănina, sarea, vinul alb, piperul negru măcinat, restul condimentelor și zahărul într-un bol adânc. Amestecați foarte bine.

6.Folosind accesoriul special pentru prepararea cârnaților, umpleți uniform mațul legat la un capăt cu compoziția de carne tocată. După ce umplutura se va termina, legați foarte bine celălalt capăt al mațului și legați-l pe alocuri cu ață alimentară, ca să divizați cârnatul mare în bucăți mai mici.

7.Dacă pe suprafața salamului s-au format bule de aer, înțepați-le cu ajutorul unei scobitori și înfășurați-le cu ață alimentară.

8.Salamul trebuie atârnat într-o încăpere uscată și răcoroasă. Lăsați-l să se usuce timp de 5-8 zile. El trebuie să piardă 30-40% din greutatea sa inițială și să devină elastic.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!