Salam dulce din fructe uscate, este foarte delicios și se pregătește ușor!

Dacă sunteți una dintre persoanele care nu își poate imagina o pauză de cafea sau un ceai fără ceva dulce, dar îi pasă de silueta ei, atunci notațivă în carnețelul gastronomic această rețetă!
Salamul din fructe uscate este un desert de post care nu doar vă oferă un gust plăcut dar și vă încarcă de energie deoarece conține vitamine, minerale și acizi grași!

 

Ingrediente:
-250 g curmale;

-100 g susan;

-150 g caju;

-un praf de scorțișoară;

-250 g caise uscate;

-50 g semințe de florea-soarelui decojite;

-1 lingură coajă de portocală;

-un praf de cardamon.

Mod de preparare:
1.Curmalele curățate de codițe și caisele uscate puneți-le în apă fierbinte pentru 15 minute. Apoi dați-le prin mașina de tocat carne.

2.Caju și 50 g de susan rumeniți-le puțin în cuptor și puneți-le fierbinți în bolul cu pasta de fructe. Adăugați condimentele, semințele de floarea-soarelui și coaja rasă de portocală, amestecați.

3.Din compoziția respectivă formați „salamurile“, tăvăliți-le prin susanul rămas. Învârtiți-le în folie alimentară sau hârtie de copt și dați-le pentru câteva ore la frigider.

Compoziția poate fi schimbată după placul dumneavoastră: puteți folosi diferite tipuri de nuci, prune uscate, coajă de lămâie, smochine, afine uscate și multe altele. Gătiți cu plăcere, țineți postul dacă doriți și nu uitați să împărtășiți rețetele noastre prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New