Salată coreeană din morcovi și sfeclă roșie — dietetică, colorată și plină de vitamine!

INGREDIENTE:

-500 g de morcov (curățat);

-500 g de sfeclă roșie (curățată);

-o ceapă;

-6-7 linguri de ulei;

-2-3 căței de usturoi;

-1-2 linguri de sos de soia;

-2 lingurițe de oțet 25% (puteți să-l înlocuiți cu suc de lămâie);

-2 lingurițe de coriandru măcinat;

-sare, piper negru măcinat, boia de ardei iute — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați, spălați și uscați rădăcinoasele. Pentru ca salata să iasă suculentă și delicioasă, este important să alegeți legume proaspete și suculente.

2.Dați-le prin răzătoarea specială, care transformă ingredientele în fâșii lungi și foarte subțiri. Dacă nu aveți o asemenea ustensilă, tăiați rădăcinoasele în fâșii lungi și subțiri cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

3.Puneți fâșiile de legume într-un bol potrivit. Sărați-le după gust și amestecați-le. Lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 10-15 minute.

4.Apoi trebuie să le frământați bine cu mâinile. Dacă doriți, puteți să scurgeți sucul eliberat de legume. Noi l-am lăsat: astfel salata iese mai suculentă.

5.Tăiați ceapa în bucăți mari (noi am divizat-o în 8 părți). Puneți-o într-o tigaie cu uleiul încins și prăjiți-o până se va rumeni. După aceasta scoateți-o din ulei: ea nu va mai fi necesară.

6.Adăugați sosul de soia, piperul negru măcinat, boia de ardei iute, oțetul, coriandrul măcinat și usturoiul trecut prin presa de usturoi în bolul cu legumele pregătite.

7.Turnați uleiul fierbinte peste ingredientele din bol. Amestecați foarte bine.

8.Gustați salata și, dacă este necesar, mai adăugați sare. Apoi dați-o la frigider, ca să se răcească și să se marineze.

Delicioasa salată coreeană este gata!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!