Salată de castraveți crocanți în bulion de roșii pentru iarnă!

Fiecare familie are rețete preferate pentru conservarea castraveților. Dar uneori apare dorința de a încerca ceva nou. O rețetă delicioasă pe care o puteți servi alături de diverse feluri de mâncare carne, pește, paste, cartofi!

INGREDIENTE:

-1 kg de roșii;

-1 lingură sau 25-30 g de sare;

-3 linguri sau 50-60 g de zahăr ;

-2-3 linguri de ulei vegetal;

-150 ml de oțet de mere de 5% SAU: 10 ml de esență de oțet de 70% sau 80 ml de oțet de 9% sau 120 ml de 6% sau 180 ml de oțet de 4%;

-1-2 ardei grași;

– 25 g sau 7-8 căței de usutroi;

-1,5 kg de castraveți;

-ardei iute la dorință.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și înlăturați cotorul la roșii. Tăiați roșiile în bucăți și transferați-le într-o cratiță.

2. Puneți pe aragaz la foc mediu, amestecând ocazional.

Ardeii grași îi tăiați în fâșii subțri sau în cuburi mici.

3. Tăiați castraveții în rondele nu prea subțiri.

4. Usturoiul îl dați prin răzătoare sau treceți prin presă.

După ce roșiile s-au înmuiat și au eliberat suc, pasați cu blenderul până veți obține un amestec omogen. Amestecul rezultat îl treceți prin sită pentru a înlătura semințele.

5. Sucul obținut îl transferați înapoi în cratiță și adăugați sarea, zahărul și 2-3 linguri de ulei. Amestecați și adăugați oțet. Puneți pe foc. Când începe să dea în clocot, adăugați ardeii grași și lăsați să fiarbă încă 7-10 minute. Peste 10 minute adăugați usturoiul pisat și rondelele de castraveți.

6. Amestecați cu o lingură. La început s-ar părea castraveții nu sunt complet acoperiți cu suc, dar pe parcurs va fi suficient.

7. Fierbeți castraveții până își vor schimba culoarea timp de 7-10 minute.

8. Acesta este semnul că puteți lua cratița de pe aragaz și să transferați salata în borcane sterilizate. Umpleți borcanele cu castraveți și turnați suc de roșii până la vârf.

9. Infiletați cu capace sterilizate și înveliți cu o plapumă caldă. Răsturnați borcanele și lăsați să se răcească complet. Depozitați borcanele în loc răcoros.

Încercați rețeta și diversificați rafturile cu conserve pentru iarnă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New