Salată de ciuperci, porumb și cașcaval!

O salată cu adevărat festivă! Se servește într-un mod original și este deosebit de gustoasă – perfectă pentru masa de sărbătoare și nu doar!

INGREDIENTE:

-300 gr de ciuperci proaspete;

-200 gr de cașcaval tare;

-mărar proaspăt;

-pătrunjel proaspăt;

-250 gr de porumb conservat;

-4 ouă fierte;

-1 ceapă;

-200 gr de maioneză;

-100 gr de castraveți murați;

-3 lingurițe de sare;

-10 gr de gelatină.

MOD DE PREPARARE:

1.Turnați 100 ml de apă caldă peste gelatină, amestecați și o lăsați la o parte.

2.Turnați uleiul în tigaie, îl înfierbântați și adăugați ceapa tăiată bucăți mici. O prăjiți puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate cuburi mici (3 ciuperci le prăjiți întregi – le veți folosi pentru decor).

3.După puțin timp, condimentați ciupercile cu sare, amestecați și le prăjiți până sunt gata, adică până se evaporă lichidul eliminat.

4.Tapetați forma (25*11 cm) cu folie alimentară. Dacă nu aveți o formă pentru chec, folosiți o cutie de sub lapte sau suc: tăiați o parte și, la fel, o tapetați cu folie alimentară.

5.Dați cașcavalul prin răzătoarea mică și tăiați castraveții cuburi mici.

6.Separați albușurile de gălbenușuri: albușurile le treceți prin răzătoarea mare, iar gălbenușurile – prin cea mică.

7.Amestecați cașcavalul cu verdeața tăiată cât mai mărunt.

8.Topiți gelatina timp de 10 secunde în cuptorul cu micorunde, amestecați, o adăugați în maioneză și mai amestecați o dată. Compoziția va avea o consistență lichidă.

9.Adăugați 6 linguri de maoineză cu gelatină în vasul cu cașcaval și amestecați, cât să obțineți o compoziție de consistența unei paste.

10.Transferați maioneza rămasă într-un poș sau într-o pungă de plastic.

11.Montați salata. Acoperiți baza și părțile laterale ale formei cu amestec de cașcaval și verdeață, stratul trebuie să aibă aceeași grosime.

12.Apoi adăugați celelalte ingrediente în straturi: porumb, maioneză, castraveți, maioneză, gălbenușuri, maioneză, ciuperci și maioneză.

13.Ultimul strat este de albușuri, care trebuie condimentate preventiv cu sare. Adăugați maioneză și nivelați ușor suprafața salatei.

14.O acoperiți cu folie alimentară și o dați la frigider pentru 6-8 ore. De asemenea, acoperiți cu folie alimentară cele 3 ciuperci pentru decor și puțin pătrunjel.

15.Răsturnați salata pe platou, îndepărtați folia alimentară și tăiați peretele din față a salatei. Decorați-o cu ciuperci și pătrunjel.

Priviți ce frumusețe obțineți! Combinația de ouă, ciuperci și castraveți murați este irezistibilă. Iar stratul superior de cașcaval și verdeață completează acest buchet al gusturilor. Pregătind această salată, veți uimi pe toți cu meniul dumneavoastră festiv.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!