Salată de roșii și morcov în stil coreean pentru iarnă. Borcanul se golește într-o clipită!

O bunătate aromată și savuroasă, care nu trebuie să lipsească din cămara dvs. Este o rețetă deosebită, cunoscută de puține gospodine. După ce am încercat-o și mi-a plăcut atât de mult, am decis să v-o împărtășesc și dvs.

INGREDIENTE:

– 1,200 kg de roșii;

– 200 g de ceapă;

– 400 g de morcovi;

– 1 legătură de pătrunjel;

– 30 ml de oțet;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 lingură de sare grunjoasă;

– 2 linguri de zahăr;

– 1 linguriță de coriandru măcinat sau de ierburi uscate;

– 0,5 lingurițe de piper negru măcinat;

– 6-7 căței de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine roșiile și îndepărtați-le codițele. Apoi, dacă roșiile sunt mici, tăiați-le în jumătate, iar dacă sunt mari – în sferturi. Puneți-le într-o cratiță.

2. Tocați pătrunjelul mărunt și adăugați-l peste roșii.

3. Decojiți cepele și tăiați-le în sferturi de rondele, dacă sunt mici, sau în formă de jumătăți de rondele, dacă cepele sunt mai mari. După aceasta, prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu 50 ml de ulei vegetal, până când se vor rumeni.

4. Curățați morcovul de coajă și dați-l prin mandolina. Puneți-l peste roșii. De asemenea, adăugați ceapa prăjită (cu tot cu ulei) și usturoiul trecut prin presă.

5. Adăugați oțetul, sarea, zahărul, coriandrul și piperul negru măcinat. Amestecați salata foarte bine și lăsați-o să se marineze la temperatura camerei timp de 2 ore. În tot acest timp, amestecați-o de câteva ori.

6. După aceasta, turnați salata în borcane sterilizate și acoperiți-le cu capace, fără să le închideți ermetic.

7. Tapetați o cratiță cu un prosop de bucătărie. Puneți borcanele în ea. Turnați apă caldă în vas, astfel încât să ajungă până la nivelul „umerașelor” borcanelor. Puneți cratița pe foc. Din momentul clocotiri apei, sterilizați salata timp de 20 de minute.

8. Scoateți borcanele din apă și înfiletați-le cu capace. Întoarceți-le cu susul în jos și lăsați-le să se răcească complet sub o pătură călduroasă. Mai apoi, le puteți depozita la locul de păstrare. Savurați iarna salata obținută cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!