Salată delicioasă din piept de pui – perfectă pentru masa de sărbătoare!

Vă prezentăm o rețetă de salată gustoasă din piept de pui pentru masa de Revelion, care va fi îndrăgită de toți oaspeții. Aceasta combină niște ingrediente clasice, gustul cărora este cunoscut tuturor. Nimeni nu va rămâne indiferent de ea.

INGREDIENTE:

Pentru 500 g de piept de pui:

– 50-100 g de miez de nuci;

– 1-2 căței de usturoi;

– 300 g ciuperci champignon (puteți lua și ciuperci marinate);

– 2 cepe de mărime medie (~300 g);

– 2-3 castraveți marinați;

– 200-250 g de maioneză sau smântână fermentată (sau le puteți combina);

– 50 g de cașcaval;

– 50 g de ulei vegetal de floarea soarelui sau de măsline (pentru prăjirea cepei și a ciupercilor);

– sare, zahăr și piper negru măcinat (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, încingeți două tigăi. În prima, încinsă cu ulei de măsline, prăjiți ceapa tăiată în formă de jumătăți de rondele, până când va începe să se rumenească. În final, asezonați-o cu zahăr și sare și lăsați-o să prindă culoare. Caramelizați-o după gust.

2. Iar în cea de-a doua tigaie (uscată), prăjiți ciupercile tăiate în felii, până când nu vor mai lăsa zeamă. Apoi asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust, adăugați un pic de ulei și mai lăsați-le pe foc pentru câteva minute.

3. După aceasta, tăiați pieptul fiert de pui (în apă cu sare) în formă de cubulețe. Puneți-l într-un bol.

4. Tocați miezul de nuci cu ajutorul unui cuțit. Acesta ar fi mai bine să fie uscat un pic pe tigaie. Puneți-l peste carne.

5. De asemenea, adăugați usturoiul trecut prin presă sau dat prin răzătoarea cu găuri mici, maioneza și smântâna amestecate într-un recipient separat și amestecați foarte bine.

6. Tăiați castraveții marinați în forma dorită. Noi îi vom tăia în formă de fâșii.

7. Asamblați salata: stratificați ingredientele în felul care urmează: la baza platoului distribuiți uniform o jumătate din amestecul de carne, apoi adăugați ciupercile prăjite, castraveții, ceapa (lăsați puțină pentru decor), carnea rămasă (fără să o aplatizați cu spatula) și decorați salata cu ceapă prăjită, cașcaval ras și miez tocat de nuci.

8. Savurați deliciul obținut cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!