Salată doar din patru ingrediente simple și accesibile! Toți o vor îndrăgi!

Salată foarte gustoasă din ingrediente simple. Aceasta se va descurca atât cu diversificarea meselor de zi cu zi, cât și cu decorarea meselor de sărbătoare. Încercați-o, este foarte gustoasă!

INGREDIENTE:

– 2 sfecle roșii fierte;

– 160 g de brânză topită;

– 4 ouă fierte;

– 200 g de bastonașe de crab;

– maioneză

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– 2 căței de usturoi;

– mărar (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Dați sfecla roșie fiartă prin răzătoarea cu găuri mari. Scurgeți un pic sucul lăsat și puneți-o într-un bol adânc. Adăugați puțină sare, piper negru măcinat și câțiva căței de usturoi trecuți prin presă. Amestecați foarte bine și lăsați sfecla deoparte.

2. Urmează să dați prin răzătoarea cu găuri mari și brânza topită. Pentru a o face mai ușor, puteți unge răzătoarea cu puțin ulei sau puneți pentru câteva minute brânza în congelator.

3. Dați și ouăle fierte prin răzătoare mare.

4. Iar în cazul bastonașelor de crab, puteți alege: ori să le tăiați fideluță cu cuțitul, ori să le treceți și pe ele prin răzătoare. Noi am ales opțiunea a doua.

5. Asamblați salata: noi o vom face cu ajutorul unui inel de la o tavă detașabilă cu diametrul de 18 cm. Însă această salată poate fi asamblată și în straturi simple pe o farfurie.

6. În calitate de primul strat, adăugați toată sfecla roșie și distribuiți-o uniform. Acoperiți-o cu o plasă de maioneză.

7. Urmează brânza topită și un strat de maioneză.

8. Apoi ouăle fierte, acoperite și ele cu o plasă de maioneză. Dacă doriți, puteți asezona stratul de ouă cu un pic de piper negru măcinat.

9. Ultimul strat al salatei va fi format din bastonașele de crab. De data aceasta, ungeți stratul cu maioneză, folosind o spatulă.

10. Decorați salata cu mărar tocat mărunt, sau cu orice alt fel de verdeață.

11. Dacă dispuneți de timp, puteți lasă salata pentru câteva minute în frigider, însă o puteți servi și așa. Ceea ce vom face și noi. Scoateți cu grijă inelul, decorați marginea platoului cu frunzulițe de mărar, porționați salata și savurați-o cu multă plăcere.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New