Salata festivă „Floarea-soarelui”!

INGREDIENTE:

-800 g de pulpe de pui afumat (2 bucăți);

-250 g de cașcaval;

-6 ouă fierte;

-200 g de ciuperci marinate;

-o conservă mică de măsline negre;

-120 g de chips-uri de cartofi (Pringles);

-350-400 g de maioneză.

MOD DE PREPARARE:

1.Dați jumătate de cașcaval prin răzătoarea mică. Răspândiți-l uniform pe platoul, pe care veți asambla salata. Acoperiți-l cu o rețea subțire de maioneză (ca să o aplicați mai ușor, puneți-o într-un poș sau într-o pungă de plastic, tăindu-i vârful).

2.Fierbeți ouăle timp de 8 minute din momentul clocotirii. Curățați-le de coajă și divizați-le în albușuri și gălbenușuri.

3.Dați albușurile prin răzătoare sau tăiați-le mărunt cu cuțitul. Răspândiți-le într-un strat uniform pe cașcavalul de pe platou și acoperiți-le cu o rețea generoasă de maioneză.

4.Îndepărtați pielea de pe pulpele afumate și separați carnea de oase. Apoi tăiați-o sub formă de cubulețe. Răspândiți-o uniform pe stratul de albușuri și acoperiți-o cu o rețea groasă de maioneză.

5.Tăiați ciupercile marinate în cubulețe. Ele vor reprezenta următorul strat, pe care trebuie să aplicați o rețea subțire de maioneză.

6.Acoperiți ciupercile cu cașcavalul rămas, dându-l prin răzătoarea mică. Aplicați o rețea generoasă de maioneză pe el. Înainte de adăugarea maionezei, uniformizați marginile salatei, ca să aibă un aspect mai îngrijit.

7.Lăsând o jumătate de gălbenuș pentru decor, dați-le pe celelalte prin răzătoare și răspândiți-le pe cel de-al doilea strat de cașcaval. Acoperiți-le cu puțină maioneză.

8.Tăiați măslinele în optimi longitudinale (ele vor reprezenta semințele de floarea-soarelui). Începând din centrul platoului, acoperiți salata cu bucățelele de măsline (așezați-le în cercuri concentrice și puțin întrepătrunse).

9.Înfigeți chips-urile de cartofi în jurul „pălăriei de semințe”: în 2 straturi.

10.Presărați jumătatea de gălbenuș, pe care ați pus-o deoparte, pe „semințe”, dându-o prin răzătoarea mică.

11.Porționați și serviți salata.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!