Salată grozavă din sfeclă roșie obișnuită și un nou dressing pentru salate!

O salată grozavă din sfeclă roșie și alte ingrediente simple, cu un dressing nou și original, datorită căruia legumele proaspete din salată capătă note gustative deosebite. Este foarte gustoasă, suculentă și folositoare. Includeți neapărat această salată vitaminoasă în meniul dumneavoastră cotidian!

INGREDIENTE:

-o sfeclă roșie;

-un morcov;

-un măr dulce-acrișor;

-50 g de nuci.

Pentru dressing:

-2-3 linguri de ulei de măsline sau floarea-soarelui;

-50 ml de sos de soia;

-2 lingurițe de miere lichidă (sau după gust, în funcție de dulceața legumelor și preferințele dumneavoastră);

-piper negru măcinat, alte condimente — după gust.

Străduiți-vă să alegeți legume proaspete, suculente și coapte. Sfecla roșie și morcovul trebuie să aibă o culoare intensă și să fie dulci. Astfel veți obține o salată delicioasă!

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați sfecla roșie, morcovul și mărul de părțile necomestibile. Dați-le prin răzătoarea mare și puneți-le într-un bol adânc.

2.Mărunțiți nucile cu cuțitul. Dacă doriți, puteți pur și simplu să le rupeți în bucăți mai mari. Totul depinde de preferințele fiecăruia!

3.Pregătiți dressingul: puneți uleiul de măsline, sosul de soia, mierea lichidă și piper negru măcinat după gust într-un bol. Amestecați foarte bine.

4.Adăugați sosul obținut, nucile mărunțite și, dacă doriți, ierburi aromate sau alte condimente (noi am adăugat ierburi italiene uscate) în bolul cu ingredientele rase. Amestecați foarte bine.

5.Serviți salata obținută cu multă plăcere! Este sățioasă și ușoară în același timp. O variantă excelentă pentru prânz sau cină!

Este crocantă, suculentă, folositoare, cu dressing aromat și gust bogat. Suntem siguri că după ce o veți încerca, veți dori să o pregătiți cu regularitate!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!