Salată “Vrăjitorul” pentru masa de sărbătoare – o combinație reușită de ingrediente!

Combinația de ingrediente este foarte reușită, salata are un gust moderat de picant și un aspect foarte apetisant. Salata poate fi servită pe mesele festive!

INGREDIENTE:

-300 g de ficat de vită;

-200 g de castraveți murați;

-4 ouă;

-200 g de morcov;

-100 g de maioneză;

-160 g de cașcaval;

-1 ceapă de mărime medie;

-2-3 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Tocați ceapa mărunt și dați morcovul prin răzătoare. Prăjiți ceapa la foc mare și peste 1 minut adăugați morcovul. Prăjiți timp de 4-5 minute la foc moderat, condimentând cu sare înainte de a lua de pe foc.

2. Puneți ficatul de vită în cratiță și lăsați să dea în clocot. Fierbeți timp de 40 de minute și înainte de a stinge focul, condimentați cu sare. Dați-l prin răzătoare.

3. Dați cașcavalul prin răzătoare.

4. Tăiați 4 capace. Dați ouăle prin răzătoare și transferați într-un bol separat.

5. Asamblați salata. Așezați un inel de patiserie pe un platou de servit. Distribuiți un strat de ouă și acoperiți cu un strat de maioneză.

6. Așezați următorul strat de ficat și acoperiți cu maioneză. Apoi așezați un strat uniform de amestec de ceapă cu morcov răcit.

7. Urmează un strat de castraveți murați acoperit cu maioneză.

8. Iarăși un strat subțire de ouă, un strat de ceapă cu morcov și ficat. Acoperiți cu maioneză și la final presărați cașcavalul ras.

9. Formați flori decorative (opțional) din albuș de ou și fâșii de castraveți murați.

10. Amplasați florile pe salată în cele 4 colțuri și fâșii de castraveți printre ele. Acoperiți cu folie alimentară și dați la frigider pentru 2.

11. Îndepărtați inelul și folia și serviți pe masa de sărbătoare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!