Șampon-cremă de casă! Părul dvs. vă va spune mulțumesc!

Astăzi doresc să vă dezvălui rețeta de bază a șamponului meu preferat pentru spălarea părului. Aceasta este foarte simplă, accesibilă, economică și constă din doar 2 ingrediente. Șamponul este potrivit pentru utilizarea pe termen lung și nu creează dependență, curăță foarte delicat părul și scalpul, hrănește bine și stimulează creșterea.

Acesta este potrivit pentru toate tipurile de păr, inclusiv și pentru părul vopsit și decolorat, deoarece nu lasă nuanțe și nu spală vopseaua. De asemenea, este excelent pentru spălarea măștilor de ulei, pentru părul subțire și slăbit și poate fi folosit și pentru copii.

Rețeta acestui șampon-cremă are la bază doar două ingrediente simple și accesibile: făina de secară și pudra de muștar. Făina de secară este o bază hrănitoare și cremoasă a șamponului, care conține un număr uriaș de substanțe nutritive pentru păr și scalp. Este bogată în vitamine și conține cantități mari de vitamina B9 și alte vitamine din grupul B, cum ar fi B1, B2 și B6, precum și vitaminele E și PP. De asemenea, conține cantități mari de oligoelemente foarte utile.

Al doilea ingredient este muștarul. Acesta este produsul meu preferat. Are atât de multe beneficii pentru sănătate. Muștarul este un detergent natural. Îndepărtează eficient grăsimea și orice impurități și elimină și mirosurile neplăcute și înțepătoare. Muștarul conține vitamine sănătoase pentru păr, cum ar fi A, E, PP, B1 B2 și betacaroten. De asemenea, conține și oligoelemente sănătoase pentru păr: potasiu, fosfor, calciu și magneziu.

Pentru a începe procesul de pregătire, mai întâi, adăugați pudra de muștar într-un borcan de jumătate de litru. Cantitatea ei nu se bazează doar pe tipul de păr, ci și pe sensibilitatea scalpului dvs. Încercați mai întâi proporțiile mele și apoi veți adăuga mai multă sau mai puțină pudră. Pe măsură ce veți folosi șamponul, veți simți care cantitate este cea mai confortabilă pentru dvs.

Pentru părul gras, adăugați 2 linguri de pudră de muștar. Pentru părul uscat, adăugați 1 lingură care poate fi cu vârf. Pentru copii, în funcție de vârstă și de sensibilitatea scalpului, încercați să le spălați părul mai întâi fără muștar, doar cu făină de secară, deoarece are și ea proprietăți de curățare. Dacă după aceasta părul tot se va simți slab spălat, încercați să adăugați 1 linguriță de pudră de muștar.

Șamponul și proporția de muștar este menținută la un nivel minim, astfel încât să curețe delicat părul și scalpul fără a-l usca.

De asemenea, în ceea ce privește usturimea – este o reacție naturală la muștar, dar totul trebuie să fie cu moderație. Dacă simțiți o senzație foarte puternică de arsură, spălați imediat șamponul și data viitoare reduceți cantitatea de pudră de muștar și în nici un caz nu permiteți să pătrundă în ochi.

Acum, adăugați făina de secară în borcan și lăsați aproximativ 2 centimetri de spațiu gol în partea de sus pentru a facilita amestecarea. Închideți bine capacul, agitați, încercând să amestecați cât mai bine componentele.

În funcție de lungimea părului și de cât de gros este acesta, veți avea nevoie de cantități diferite de șampon. De exemplu, pentru părul până la lungimea umerilor veți avea nevoie de aproximativ 2 sau 3 linguri, până la mijlocul spatelui de 3 sau 4 linguri, până la nivelul coapselor de aproximativ 5 sau 6 linguri și până la nivelul genunchilor de aproximativ 7-8 linguri.

Pentru amestecarea șamponului, utilizați apă caldă de o temperatură confortabilă, care să nu ardă pielea, de aproximativ 40 °C. Consistența șamponului nu trebuie să fie nici prea subțire, nici prea groasă, ci trebuie să se întindă bine pe păr ca o cremă sau un balsam.

Înainte de a folosi șamponul, faceți un test de alergie. Puneți puțin pe partea interioară a mâinii sau pe călcâie. Dacă nu apare o roșeață puternică sau mâncărime, este sigur de utilizat.

Șamponul este gata și poate fi aplicat pe păr. El va curăța delicat părul și scalpul de toate impuritățile.

Spor la treabă!

New