Șapte sfaturi practice pentru amenajările interioare, care vă vor ajuta în viitor să pierdeți minimul de timp pe curățenie!

Puțin probabil ca vreo gospodină să zică că chiar îi place să piardă o groază de timp pe curățenie. Știți că acest timp poate fi economisit în prealabil, când abia se planifică renovarea casei? Doar de tipul mobilierului, calitatea tapetelor, poziția elementelor decorative depinde cât de ușor se șterge praful sau se spală podelele.

Greșelile din renovare, datorită cărora vă veți chinui regulat cu curățenia.

1. MOBILA, CARE NU SE MURDĂREȘTE UȘOR.

Mobila din bucătărie: culoarea și modelul.

Bucătăria neagră și lucioasă arată foarte stilat, dar se transformă repede într-un coșmar nocturn. Și totul datorită faptului că chiar și stropii uscați de apă arată ca murdăria pe suprafețele lucioase. În general, asemenea suprafețe nu reprezintă cea mai bună soluție pentru viața cotidiană. Pe ele rămân amprentele degetelor, ceea ce arată destul de neplăcut. Dacă totuși veți alege luciul, instalați neapărat mânere și deschideți dulapurile doar cu ajutorul lor. Iar cei care vor să aibă un mobilier maxim de practic și rezistent la murdărie, merită să atragă atenția la modelele mate, deschise la culoare.

2. MINIMUL DE CRĂPĂTURI ȘI SPAȚII ÎNGUSTE

Crăpăturile, fisurile și spațiile înguste.

Dacă nu vreți să cheltuiți ore întregi pe curățarea spațiilor greu accesibile, străduiți-vă să vă organizați bucătăria, astfel încât să lăsați un număr minim de crăpături și spații înguste între piesele de mobilier. De asemenea, ar fi bine să renunțați la denivelări și teșituri. În ceea ce privește electrocasnicele, echipa noastră vă recomandă să le incorporați.

3. MOBILA DESCHISĂ LA CULOARE

Alegeți mobila deschisă la culoare.

Nu vă temeți de mobila deschisă la culoare. În ceea ce privește curățenia, ea nu se deosebește mult de cea întunecată. Chiar mai mult, praful este mai puțin vizibil pe suprafețele deschise la culoare comparativ cu mobila de culoare wenge. În ceea ce privește mobila moale, petele sunt la fel de evidente și pe tapițeria închisă, și pe cea deschisă la culoare. Anume din această cauză ar fi mai bine să alegeți modele cu huse detașabile, care pot fi spălate.

4. MESELE ȘI BLATURILE

Materialele pentru mese și blaturi.

Blaturile de marmură sunt foarte frumoase, dar destul de capricioase în ceea ce privește îngrijirea. Dacă planificați să cumpărați o masă din piatră naturală, fiți pregătiți ca pe ea să apară pete, pe care nu le veți putea înlătura. Conform datelor obținute de echipa noastră, vinul roșu, cafeaua, substanțele acide și alcaline, vărsate pe blatul de marmură, pot să-i cauzeze daune ireversibile. De aceea, ar fi mai bine să alegeți practicitatea și să alegeți materialele artificiale. Apropo, mesele din piatră artificială arată destul de prezentabil și sunt suficient de nepretențioase în ceea ce privește îngrijirea.

5. URMELE DE PE TAPET

Proprietățile, calitatea și urmele de pe tapet.

Luând în considerație numărul colosal de variante de materiale pentru finisaje, este stupid să ne oprim la cele mai ieftine, ignorând proprietățile lor. Înainte de a cumpăra tapetele, atrageți neapărat atenția la marcajele de pe ele. De exemplu, trei valuri semnifică că tapetul este rezistent la umezeală și poate fi spălat. Iar valurile, benzile și punctele arată că articolul respectiv poate fi spălat cu apă și cu peria. Iar un singur val indică faptul că tapetul este subțire și se poate deteriora sub influența umezelii și frecării.

6. ROSTURILE DINTRE PLĂCILE DE GRESIE ȘI FAIANȚĂ

Acoperiți spațiile dintre plăcile de gresie.

Faianța și gresia reprezintă varianta optimă pentru finisarea pereților și podelelor din bucătărie, grupul sanitar și camera de baie. Ca să cheltuiți minimul de timp pe curățenie, alegeți plăci mari de faianță și gresie, lăsând rosturi minime între ele. Cel mai bine ar fi să umpleți rosturile cu un material, care corespunde culorii plăcilor sau cu o nuanță mai întunecată decât ea. În ceea ce privește culorile, cel mai bine ar fi să renunțați la faianța și gresia albă și neagră, alegându-le pe cele cu nuanțe medii.

7. OBIECTELE SANITARE SUSPENDATE

Vas suspendat de toaletă.

Obiectele sanitare suspendate permit economisirea multor forțe în timpul realizării curățeniei din camera de baie și grupul sanitar. Același lucru este valabil și pentru mobilier. Alegeți modelele suspendate sau variantele cu piciorușe înalte. Prezența crăpăturilor largi dintre mobilă, obiectele sanitare și podea vă va permite să spălați calitativ toate colțurile și locurile greu accesibile.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!