Sărez astfel slănina de ani de zile – este foarte gustoasă!

Aceasta fiind slănina mea preferată, o sărez mereu foarte simplu și ușor, urmând rețeta pe care vă voi împărtăși astăzi. Pentru ea, veți avea nevoie de slănină moale și proaspătă, sare neiodată și usturoi. Rețeta nu presupune condimentarea cărnii, însă să știți că și fără de acest lucru iese aromată, moale și deosebit de delicioasă!

INGREDIENTE:

– slănină;

– sare grunjoasă (neiodată);

– usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, prelucrați șoriciul slăninii cu ajutorul unei arzător, apoi radeți-l bine cu cuțitul și spălați-l.

2. Pentru a pregăti saramura, luați un raport de 130 g de sare neiodată la 1 l de apă filtrată. Noi vom pregăti 2 l de saramură. Amestecați foarte bine, apoi lăsați sare să se topească complet timp de 5-10 minute.

3. Așezați bucățile de slănină într-un recipient încăpător. Strecurați saramura peste ea. Asta se face ca să nu rămână careva impurități din sare.

4. Puneți o farfurie sau două astfel de scândurele peste slănină, ca să nu se ridice la suprafață și acoperiți recipientul cu capacul său. Dați-l la frigider și lăsați carnea să se săreze timp de 4 zile. Puteți face asta și la balcon, dacă temperatura nu este mai mare de 8-10°C.

5. După câte puteți observa, peste 4 zile de sărare, saramura a căpătat o culoare roșiatică. Acest lucru se datorează faptului că din carne a iești tot sângele în exces și mirosul neplăcut.

6. De aceea, la această etapă va trebui să schimbați saramura veche cu una nouă. Mai dați-o la frigider pentru 8 zile.

7. Peste 8 zile, saramura și-a schimbat din nou culoarea, însă deja nu este așa de roșie. Mai schimbați-o încă o dată cu una nouă, doar că de data aceasta, adăugați în ea aproximativ 100 g de usturoi trecut prin presă.

8. Acoperiți din nou slănina cu o farfurie sau cu aceste două scândurele și cu capacul recipientului. Mai dați-o la frigider pentru ultima etapă de sărare – 12 zile. În total, slănina se va săra timp de 21 zile.

9. Peste 12 zile, scoateți slănina din recipient și clătiți-o în apă curată. Puneți-o într-o strecurătoare și lăsați-o pe masă să se scurgă timp de aproximativ 20 de minute.

10. După aceasta, uscați fiecare bucată de slănină cu ajutorul prosoapelor de hârtie și înveliți-le într-o bucată de material curat și dați-le la frigider pentru o zi. Astfel, materialul va absorbi din ea toată umiditatea în exces și o va pregăti foarte bine pentru următoarea etapă.

11. A doua zi, înveliți fiecare bucată de slănină în hârtie de copt, apoi puneți-le în pungi de plastic. Dați-le la congelator pentru 2-3 zile.

12. După ce a înghețat foarte bine, scoateți slănina din congelator și curățați-i șoriciul de gheață. Acest lucru se face pentru ca slănina să rămână uscată când se va dezgheța.

13. Împachetați slănina în hârtie nouă de copt și puneți-o în pungi de plastic. Depozitați-o în congelator. Când aveți nevoie, scoateți câte o bucată, lăsați-o în frigider să se dezghețe și savurați-o cu multă plăcere!

14. Iată cât de frumoasă a ieșit în secțiune:

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!