Scrumbie coaptă într-un kilogram de sare — o rețetă simplă și detaliată (pas cu pas)!

Veți avea nevoie de tocmai un kilogram de sare pentru această rețetă, dar rezultatul merită fără îndoială…

Nu vă îngrijorați de faptul că sarea poate părea prea multă. Peștele în „înveliș salin” se prepară extrem de simplu și scrumbia iese moderat de sărată. Peștele „știe” singur de câtă sare are nevoie. Cât de ciudat nu ar suna, acesta este adevărul. Apropo, puteți să încercați să coaceți și alte specii de pești după această rețetă. Nimeni nu vă limitează imaginația!

INGREDIENTE:

-o scrumbie;

-1 kg de sare;

-lămâie;

-un albuș de ou;

-câțiva căței de usturoi;

-verdeață și condimente — după gust (varianta clasică — amestecul de piperi).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți peștele: tranșați-l și îndepărtați neapărat pelicula neagră din interiorul lui, pentru ca el să nu fie amar. Uscați-l cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

2.Apoi puteți să-l stropiți cu suc de lămâie și frecați-l cu piper negru măcinat și alte condimente.

3.Ca să fie mai aromat, umpleți peștele cu verdeață și căței de usturoi.

4.Adăugați albușul de ou și 2 linguri de apă rece în kilogramul de sare. Pregătiți tava, tapetându-o cu hârtie de copt. Puneți jumătate din compoziția de sare pe ea: aceasta va fi „pernița” peștelui.

5.Așezați scrumbia pe „pernița” de sare și acoperiți-o cu sarea rămasă. Procedați ca pe plajă, când acoperiți un om cu nisip, rămânându-i descoperite doar capul și… coada.

6.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 160°C și coaceți scrumbia pe parcursul a 60 minute. Apropo, bucățelele de lămâie, din care ați stors sucul, pot fi lăsate pe tavă, lângă pește. Ele vor juca rolul de aromatizator suplimentar.

7.Când veți scoate scrumbia din cuptor, învelișul de sare se va întări. Pur și simplu spargeți-l cu cuțitul sau ciocanul de bucătărie. Scoateți peștele gustos și serviți-l. Puteți să-l mâncați atât fierbinte, cât și rece. În orice caz este delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!