Se lucrează ușor și arată minunat! Obțineți un accesoriu din fire cu adăugarea de mărgeluțe!

Datorită acestui model simplu, dar foarte interesant, veți putea obține un lănțișor sau un alt accesoriu din fire cu adăugarea de mărgeluțe. Se lucrează ușor și arată fantastic!

Înainte de a începe lucrul, introduceți mărgeluțele pe firul de croșetat — suficiente pentru confecționarea accesoriului (lănțișorului sau brățării). Împingeți-le cât mai departe de capătul liber al firului.

Începeți lucrul cu 2 ochiuri de lanț. Apoi adăugați mărgeluțele — mai întâi includeți una dintre ele în lucru.

Fixați-o printr-un ochi de lanț. După aceasta introduceți croșeta în al doilea ochi de lanț și lucrați un picioruș scurt.

Lucrați un ochi de lanț. Introduceți croșeta în primul ochi de lanț și lucrați un picioruș sextuplu (cu 5 jeteuri). 

Adăugați 3 mărgeluțe. Începând de aici, toți pașii se vor repeta rând după rând. Diferența constă doar în numărul de mărgeluțe adăugate — ba 3, ba 1 (alternant). Astfel, după ce veți adăuga 3 mărgeluțe, lucrați un ochi de lanț.

Întoarceți lucrul pe cealaltă parte. Datorită acestui truc, veți obține un model frumos, în „tablă de șah”. Din marginea piciorușului sextuplu precedent croșetați un picioruș scurt, după care lucrați un ochi de lanț și iarăși un picioruș sextuplu peste precedentul.

Apoi continuați adăugarea mărgeluțelor (fie 1, fie 3), lucrați un ochi de lanț, întoarceți lucrul și repetați pașii cu piciorușele sextuple.

Treptat veți obține un lănțișor frumos sau alt accesoriu din fir și mărgele!

Spor la treabă!

New