Se modelează foarte ușor și ies absolut savuroși – biscuiți fragezi și aspectuoși ,,Trandafiri”!

Vă prezentăm o rețetă absolut delicioasă de fursecuri în formă de trandafiri, modelați dintr-un aluat reușit pe bază de brânză de vaci și făină. Aceștia arată atât de bine, încât pot fi serviți și pe o masă de sărbătoare! Încercați-i și dvs.! Sunt ușor de făcut!

INGREDIENTE:

– 180 g de brânză de vaci;

– 150 g de zahăr;

– 150 g de unt;

– 1 praf de sare;

– 10 g de praf de copt;

– 1 ou;

– 350 g de făină;

– zahăr pudră (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați brânza de vaci, untul moale, oul, sarea și zahărul într-un bol adânc. Pasați ingredientele cu ajutorul unui blender de imersie, până când veți obține o pastă omogenă.

2. După aceasta, adăugați făina amestecată cu praful de copt. Inițial, amestecați aluatul cât este posibil cu spatula, apoi treceți la frământatul cu mâna. Trebuie să obțineți o bilă netedă, moale și nelipicioasă de aluat.

3. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și tăiați-l în opt bucăți egale. Puneți-le pe o farfurie, acoperiți-le cu o folie alimentară și dați-le la frigider pentru 30 de minute.

4. Scoateți bilele de aluat din frigider. Întindeți câte una într-o foaie rotundă și subțire, cu diametrul de 18 cm. Tăiați-o în patru triunghiuri egale, folosind cuțitul pentru pizza. După aceasta, divizați fiecare triunghi în alte trei mai mici.

5. Suprapuneți câte șase triunghiuri unul peste altul, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos. Rulați-le pe toate odată în formă de rulou. Veți obține un trandafir.

6. Modelați astfel toți trandafirii și puneți-i pe o tavă uscată.

7. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 20 de minute.

8. Scoateți dulciurile obținute din cuptor, presărați-le cu zahăr pudră și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!