Secretul unei dulceți gustoase din petale de trandafir! Doar bunica o pregătea astfel!

Dulceața de petale de trandafir este o specialitate tradițională, care îmbină aroma delicată a florilor cu dulceața zahărului. Este o dulceață rafinată și aromată, perfectă pentru a îndulci micul dejun sau pentru a însoți deserturile. Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de preparare a dulceții de petale de trandafir, după o metodă veche, pe care o folosea bunica noastră. Veți avea nevoie de doar câteva ingrediente și de puțin timp pentru a obține o dulceață minunată, care vă va încânta simțurile.

INGREDIENTE:

Proporție per 100 g de petale:

– 100 g de petale de trandafir (fără pistiluri și stamine);

– 600 g de zahăr;

– 600 ml de apă;

– 1/5 dintr-o linguriță de sare le lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine petalele de trandafir sub jet de apă rece, apoi puneți-le într-o cratiță, turnați apa peste ele și aduceți-le în punctul de fierbere. Din acest moment, fierbeți-le timp de 10 minute.

2. Scurgeți petalele de lichid printr-o strecurătoare.

3. Adăugați zahărul în lichidul rezultat și puneți-l pe foc. Fierbeți siropul timp de 10 minute din momentul clocotirii, având grijă să îndepărtați spuma care va apărea. În final, adăugați sarea de lămâie.

4. Adăugați petalele de trandafir în sirop și amestecați bine. Continuați să fierbeți la foc mic, amestecând din când în când, până când dulceața va căpăta o consistență groasă și petalele vor deveni translucide. Noi am fiert-o timp de 20 de minute și am lăsat-o să se răcească.

Sfat: Testați dacă dulceața este gata punând o picătură pe o farfurie rece; dacă nu se întinde, este gata.

5. Aduceți din nou dulceața în punctul de fierbere. Apoi turnați-o în borcane sterilizate și închideți-le ermetic. Păstrați borcanele în cămară la rece și savurați dulceața obținută cu poftă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!