Semințele de castraveți vor încolți în ore numărate, iar răsadurile nu se vor îmbolnăvi!

Aflați mai jos în ce e nevoie să înmuiați semințele de castravete pentru ca acestea să încolțească rapid și să obțineți răsaduri sănătoase. Castraveții vor germina foarte repede.

Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați semințele în soluția potrivită – peroxid de hidrogen 3%. Deoarece în formula sa sunt atomi de oxigen, este un minunat agent de oxidare și produs de dezinfectare. Astfel, soluția nu doar va accelera germinarea semințelor, deoarece peroxidul de hidrogen înmoaie perfect coaja seminței, dar va îndepărta și orice ciuperci patogene, în special dacă semințele sunt de origine necunoscută (vi le-a dat vecinul sau le-ați strâns dumneavoastră). Astfel, când apar primele plante tinere, acestea vor crește viguroase și sănătoase.

Luați un recipient nu foarte adânc, așezați semințele de castravete și turnați peroxid de hidrogen, astfel încât lichidul să acoperi semințele cu cel puțin 5 mm.

Lăsați semințele în soluție timp de 30 de minute sau câteva ore, până se umflă.

Câteva sfaturi:

1. Se înmoaie doar semințele care nu au fost prelucrate preventiv (indiferent dacă sunt cumpărate sau le-ați strâns dumneavoastră personal). Dacă ați cumpărat semințe și vedeți că sunt de o oarecare culoare sau sunt în coajă, acestea nu trebuie înmuiate, deoarece acestea au fost deja prelucrate și sunt gata de a fi semănate în câmp deschis.

2. Dacă în momentul când înmuiați semințele în peroxid de hidrogen o parte se lasă la baza vasului, iar o parte rămân la suprafață, nu vă grăbiți să credeți că toate semințele de la suprafața sunt de rea calitate. Așteptați 30 de minute, timp în care se înmoaie coaja. Dacă, între timp, semințele nu se lasă la bază, înseamnă că nu are sens să le semănați, ele nu vor germina.

Spor la grădinărit!