Seră din sticle de plastic, pe care o puteți realiza singuri!

S-a estimat că o familie europeană medie formată din 4 membri aruncă până la 300 de sticle goale de plastic pe an. Iar acest material este unul dintre cele mai potrivite pentru refolosire și pentru realizarea diverselor articole! 

Reciclând plasticul, noi nu doar salvăm mediul înconjurător, dar economisim, de asemenea, și propriile finanțe. 

Apropo, primii oameni, care au folosit sticlele de plastic în alte scopuri au fost cei de succes, care câștigau bine, și nu cei cu venituri modeste. 

Venim să vă arătăm cum puteți realiza singuri o seră din sticle obișnuite de plastic. 

Iată, de exemplu, sera unui scoțian, care în doar 3 luni a reușit să adune 7000 de sticle de 1,5l, apoi a selectat 1000 din ele și și-a construit o seră de 2×2 m și o înălțime de 1,9m. 

Potrivit maestrului, cel mai dificil lucru în construcția serei a fost să curețe sticlele de etichete. De asemenea, a trebuit să găsească un loc unde să depoziteze materialul, până acesta va fi folosit. 

Sera a construit-o în felul următor: mai întâi a făcut cadrul din lemn, apoi a îmbrăcat sticlele una în alta, introducând gâtul în gaura tăiată la baza sticlei anterioare. Puteți fixa construcția, introducând bare din lemn și aplicând adeziv pe toate îmbinările. 

Iată câteva exemple de sere din sticle. Avantajul acestor construcții constă, de asemenea, în faptul că pot fi transferate cu ușurință în alt loc. 

Iată cum puteți face șindrilă din sticle: tăiați mai întâi gâtul și baza, apoi tăiați cilindrul. Fixați piesele obținute împreună cu ajutorul unui capsator pentru construcții. 

Iată rezultatul final! Apropo, sera este folosită deja timp de 2 ani! 

Iată așa puteți realiza ceva util practic din nimic. Protejați plantele de îngheț și soare, economisiți bani și aveți grijă de mediul înconjurător! 

Mult spor!