Seră pentru castraveți: idei grozave, care vă pot asigura cu o recoltă timpurie!

Puteți obține o recoltă timpurie chiar și dacă nu aveți o seră adevărată. Puțin material de acoperit, o abordare creativă și utilizarea materialelor pe care le aveți la îndemână – iată de ce aveți nevoie pentru realizarea unei sere improvizate.

Astfel puteți proteja de înghețuri și asigura condiții confortabile pentru creștere nu doar tufelor care abia au început să crească, dar și plantelor mature ce rodesc. Dacă doriți, serele improvizate pot fi utilizate și pentru creșterea altor culturi.

1.

Sera comodă și veritabilă este montată chiar deasupra castraveților plantați în butoi. Baza construcției este o bară, de care sunt fixate câteva țevi îndoite sub formă de arc.

Toate acestea sunt unite în vârf cu o sticlă de plastic tăiată și reprezintă carcasa cupolei. Rămâne doar să fie cortul acoperit cu o folie de plastic.

De asemenea, este foarte comod că astfel castraveții pot fi aerisiți în orice moment, iar odată ce vremea se încălzește, pelicula poate fi îndepărtată.

2.

Paturile cu suporturi suplimentare s-au transformat în corturi compacte în interiorul cărora se vor afla castraveții. Pereții laterali sunt acoperiți cu folie de plastic. Iar partea principală a serei se strânge din ambele părți după principiul rulourilor de interior.

3.

În acest caz este folosit același principiu al rulourilor, dar numai pe o parte.

4.

Iar acesta este un adevărat dulap special pentru castraveți. Mecanismul rolelor în această construcție nu este obligatoriu. Pentru fixarea materialului de acoperire poate fi folosit un cablu subțire, o sârmă sau niște cornișe vechi.

5.

Fiecare tufă are propria cupolă. Nici nu a fost nevoie de tăiat manșonul. Husa se ridică simplu, atunci când castraveții au nevoie de îngrijire sau aerisire.

6.

Realizarea unei sere deasupra unui pat înalt nu este dificilă. Aspectul exterior al construcției va varia în funcție de materialul disponibil.

7.

8.

Spor la grădinărit!