Sfaturi eficiente pentru îngrijirea orhideei: doar așa va înflori tot anul împrejur!

Mulți horticultori se tem să crească orhidee, crezând că sunt foarte greu de îngrijit. Într-adevăr, orhideele sunt plante destul de pretențioase. Cu toate acestea, ținând cont de câteva sfaturi simple de îngrijire, puteți crește cu ușurință o orhidee care să înflorească frumos pe tot parcursul anului. Iată câteva dintre ele:

Sfatul nr. 1:

Udarea incorectă poate distruge orhideea. Nu permiteți niciodată ca apa să ajungă pe frunze. Cel mai bine este să lăsați planta într-un recipient cu apă timp de 30 de minute. Astfel, rădăcinile vor absorbi cantitatea necesară de lichid. Nu udați planta mai mult de o dată pe săptămână.

Sfatul nr. 2:

Pentru ca planta să vă bucure cu inflorescența sa pe tot parcursul anului, pregătiți un fertilizator special de usturoi pentru udare:

Mod de preparare:

1. Tăiați în bucăți 4 căței de usturoi.

2. Puneți-le într-o sticlă cu 2 l cu apă. Lăsați lichidul la infuzat timp de câteva ore, dar cel mai bine peste noapte.

3. Folosiți soluția rezultată pentru a uda orhideea la sfârșitul iernii și toamna târziu, alternând-o cu udarea normală.

Sfatul nr. 3:

Iar pentru îngrijirea frunzelor orhideei, folosiți un amestec de 30 ml de lapte și 70 ml de apă. Ștergeți ușor frunzele cu laptele diluat, folosind un tampon de bumbac. Această procedură simplă va proteja frunzele de viruși și bacterii.

Sfatul nr. 4:

Replantați orhideea la fiecare 2 ani. Nu uitați să îndepărtați rădăcinile uscate și putrede.

Urmați aceste sfaturi simple de îngrijire a orhideelor și vă garantăm că plantele dvs. vă vor mulțumi cu flori abundente și frumoase.

Spor la grădinărit!

New