Sfaturi pentru o îngrijire corectă a Spathiphyllum-ului și două rețete eficiente de fertilizatori pentru el!

În acest articol vom vorbi despre Spathiphyllum și modul în care trebuie îngrijit corect. Vă vom dezvălui niște modalități universale de a-i da un impuls de creștere și înflorire și vă vom lăsa două rețete de fertilizatori eficienți în acest scop.

Această plantă nu iubește apa stagnantă. Solul trebuie să fie aproape permanent uscat – mai bine udați-l rar, dar abundent. Însă aveți grijă să nu se usuce cu totul din cauza lipsei de umiditate. Spathiphyllum-ul iubește umiditatea ridicată a aerului, așa că stropiți zilnic frunzele plantei cu apă sau cel puțin puneți un recipient cu apă lângă ea, astfel încât vârfurile frunzelor să nu se îngălbenească și să nu se usuce.

Pentru a stimula începutul înfloririi, care de obicei are loc la începutul primăverii, puteți plasa planta într-un loc mai luminos, nefiind expusă direct la razele soarelui. Lumina trebuie să fie difuză. De asemenea, puteți organiza o modificare bruscă de temperatură pentru floare, punând-o pentru trei săptămâni într-un loc răcoros, cu o temperatură cuprinsă între +15 și +18°C, apoi readuceți-o la locul ei cald, cu o temperatură cuprinsă între 20 și 26°C.

Floarea reacționează bine la hrănirea cu acid succinic. Pentru aceasta, pregătiți-i un fertilizator din două comprimate, pe care va trebui să le diluați într-un litru de apă, apoi să pulverizați soluția obținută peste frunze, sau să o aplicați la rădăcini o dată la două săptămâni.

Un alt motiv pentru care Spathiphyllum-ul poate să nu înflorească este lipsa substanțelor nutritive, și anume a potasiului și a fosforului. În acest sens, o puteți ajuta cu un supliment de cenușă de lemn. Ea conține multe microelemente necesare pentru plante. Rețeta îngrășământului pregătit din ea constă în a dilua o lingură de cenușă cu vârf într-un borcan cu apă clocotită. După răcire, aplicați-o pe solul umed al plantei, la rădăcini, o dată la 10 zile.

Spor la grădinărit!