Sfaturi pentru o recoltă bogată de morcovi – câteva trucuri utile pentru fiecare grădinar!

Semănatul morcovilor este o activitate pe cât de simplă, pe atât de interesantă pentru grădinarii experimentați. Însă fără a cunoaște subtilitățile de plantare a semințelor și de îngrijire a morcovilor, șansele de a obține o recoltă frumoasă sunt minime. Cum trebuie plantați și îngrijiți morcovii? Iată câteva sfaturi de urmat!

Pregătirea solului pentru plantarea morcovilor

Pentru a face solul din patul morcovilor mai potrivit pentru ei, amestecați-l cu puțin nisip de râu. Aceștia îl adoră foarte mult. După aceasta, în calitate de dezinfectant împotriva dăunătorilor și a diferitor boli, presărați patul cu cenușă de lemn și mai amestecați solul încă o dată. De asemenea, aceasta va reduce și aciditatea din sol.

Solul mai poate fi îmbogățit cu humus, substrat special pentru legume și flori, sau chiar cu sol afânat, luat din movilele unde au ieșit cârtițele din pământ. Dar în niciun caz să nu folosiți gunoiul de grajd proaspăt, din cauza sensibilității ridicate a morcovilor la îngrășămintele cu azot.

Plantarea semințelor

În calitate de pat pentru morcovi, noi vom folosi un palet de lemn, pe care îl vom așeza deasupra solului deja prelucrat.

De asemenea, vom umple cu substrat și spațiile dintre scânduri.

Semănarea morcovilor

Pentru a semăna semințele cât mai uniform, noi le vom alinia pe o bucată de hârtie igienică umezită cu apă, pliată în jumătate. Apoi o vom așeza în spațiile dintre scânduri ale paletului și o vom presăra cu aproximativ 2 cm de sol, nu mai mult.

În final, le vom umezi puțin.

Aceasta este tot! A rămas să așteptăm încolțirea semințelor și răsărirea morcovilor. În continuare, îngrijirea acestora va fi foarte ușoară, deoarece nu vor avea nevoie de plivire sau prășirea buruienilor.

Spor la grădinărit!