Sfaturi utile pentru plantarea crinilor – niște flori minunate care vor decora frumos grădina dvs.!

Frumoșii crini pot fi comparați doar cu trandafirii și bujorii. Sunt niște flori minunate, în stare să înfrumusețeze orice grădină! Aflați toate secretele plantării corecte a bulbilor de crini în sezonul de primăvară din sfaturile descrise mai jos.

Primul sfat presupune punerea bulbilor de crin la înmuiat într-o soluție puternică și întunecată de mangan timp de o jumătate de oră. Această procedură simplă, dar importantă, va dezinfecta și pregăti materialul de plantare. După aceasta, trebuie să alegeți locul corect de plantare. Cel mai potrivit pentru crini va fi acela cu un pic de umbră.

Solul nu trebuie să fie înecat cu apă, iar apa nu trebuie să rămână prea mult timp în sol. În momentul plantării, este recomandabil să adăugați drenaj în cuiburi (argilă expandată) pentru a vă asigura că rădăcinile crinului vor fi protejate de apa stagnantă. Solul în sine trebuie să fie afânat, bogat în nutrienți (îngrășăminte organice), permeabil la apă și neutru. În cazul în care acesta este argilos, ar trebui să adăugați și nisip sau un alt agent de afânare.

Pregătiți patul pentru crini înainte de plantare. Irigați și afânați solul, îndepărtând toate rădăcinile de buruieni. În caz contrar, ele se vor împleti cu rădăcinile crinului, ceea ce va duce la slăbirea plantei. De asemenea, la plantarea crinului trebuie să respectați anumite reguli. Distanța dintre bulbi (și rânduri) trebuie să fie de 20-30 cm. În total, nu trebuie să aveți mai mult de 3 rânduri într-un singur pat. Adâncimea de plantare a crinului trebuie să fie de aproximativ 3 ori mai mare decât înălțimea bulbului.

La plantare, aveți grijă să nu rupeți din greșeală lăstarii tineri. Răspândiți rădăcinile de-a lungul bulbilor. După aceea, udați crinii. Udați-i fie cu apă curată, fie cu adăugarea unui agent de înrădăcinare (de exemplu, humat de potasiu). Pe tot parcursul verii, fertilizați crinii cu un îngrășământ compus, astfel încât să producă flori frumoase!

Spor la grădinărit!

New