Sfaturile culinare, care vă vor ușura viața! Fiecare gospodină trebuie să le știe!

Vrem să vă mai oferim o serie de sfaturi culinare, care vă vor ușura viața, vor transforma procesul de preparare a mâncării într-o activitate mult mai interesantă, captivantă și veselă. O să vă placă!

DESCHIDEREA ȘI ÎNCHIDEREA PUNGII

Tăiați punga cu paste sau alimente congelate cu foarfecele în partea superioară, dar nu până la capăt. Transferați cantitatea necesară de produs într-un bol, după care strângeți capătul liber al pungii și înnodați-l cu ajutorul porțiunii tăiate.

DIVIZAREA CĂRNII DE PUI ÎN FIBRE

Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul a 2 furculițe. Simplu și rapid!

Iar dacă veți folosi mixerul, totul va fi gata în 20 secunde. Puneți carnea fiartă de pui într-un bol adânc și bateți-o cu mixerul. Rapid și calitativ!

TRUCURI CU AVOCADOUL

Puteți să scoateți sâmburele din el, fără să-l înfigeți cu cuțitul. Tăiați avocadoul în jumătate, după care presați ușor coaja lui în locul, care corespunde mijlocului sâmburelui.

Dacă vreți să serviți avocadoul tăiat în feliuțe, nu uitați să-l stropiți cu suc de lămâie, ca să nu se oxideze.

PLATOUL CU APERITIVE

Când aranjăm preparatele pentru masa festivă, ne place să punem mai multe aperitive pe același platou. Astfel musafirii pot alege din diversitatea lor. Iar ca să aibă acces ușor la ele, noi așezăm platoul respectiv pe suportul cu rotițe de la cuptorul cu microunde. Trebuie doar să vă asigurați că masa este dreaptă!

PEPENELE ROȘU

Încă un mod de păstrare excelentă a pepenelui roșu tăiat: așezați jumătatea de pepene pe o farfurie, punându-l cu secțiunea în jos și dați-l la frigider.

Anul acesta am tăiat și am servit pepenele roșu așa: l-am tăiat în jumătate, l-am așezat pe tocător și l-am curățat de coajă. Apoi l-am tăiat în bucățele, am pus un bol peste el și l-am întors cu secțiunea în sus cu ajutorul tocătorului. L-am servit cu furculița sau frigările de lemn.

BROCCOLIUL

Ca să se păstreze mai bine și mai mult timp, înveliți-l în folie de aluminiu înainte de a-l da la frigider.

Încă o variantă: realizați o secțiune la nivelul tulpinii lui, după care puneți-o într-un borcan cu apă.

ȚELINA APIO

Spălați-o, uscați-o și înveliți-o în folie de aluminiu. Păstrați-o la frigider. Rămâne verde și proaspătă mult timp!

FRUNZELE VERZI PENTRU SALATĂ

Transferați-le din ambalajul de la magazin într-o caserolă, puneți un prosop de hârtie pe suprafața lor, după care închideți caserola cu capacul ei și dați-o la frigider. Prospețimea lor va fi de lungă durată!

PÂINEA PRĂJITĂ

Ca să vă bucurați de ea în timpul dimineții, înainte de a o pune în prăjitor, desenați fețe amuzante pe fiecare felie cu ajutorul furculiței.

Iar dacă aveți nevoie de multă pâine prăjită, uscați-o la cuptor cu ajutorul grătarului și al unei tăvi, pe care se vor strânge firimiturile.

CURĂȚAREA FILEULUI DE PEȘTE DE PE COLOANĂ

Este foarte simplu! Aveți nevoie doar de o lingură. Astfel toată carnea de pește se va aduna, va fi deja mărunțită și dezosată. Varianta ideală pentru budinci, tarte sau plăcinte!

TĂIEREA ARDEIULUI IUTE

Dacă nu aveți mănuși la îndemână, ungeți-vă mâna, cu care veți atinge ardeiul, cu puțin ulei. Astfel uleiurile esențiale din compoziția lui vor pătrunde mai puțin în piele.

CURĂȚAREA KIWI-ULUI

Tăiați fructul în jumătate, după care introduceți un tel mic în pulpa lui și răsuciți-l. Astfel veți separa pulpa de coajă și o veți mărunți în același timp. Mai rămâne doar să o adăugați în salata de fructe!

LAPTELE PENTRU CAPPUCCINO

Folosiți presa franceză, ca să-l pregătiți. Turnați laptele fierbinte în presă, ocupând maxim jumătate din capacitatea ei. Apoi agitați-l bine cu ajutorul ei — durează cam 30 secunde. Laptele va deveni foarte spumos!

CLIPSURILE DE PAPETĂRIE

Sunt ideale pentru închiderea oricăror pungi: cu cafea, paste, orez, condimente etc. Îndoiți de 2 ori marginile pungii deschise, după care fixați-le cu ajutorul clipsurilor.

SPĂLAREA FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR

Ca să îndepărtați toate pesticidele și nitrații de pe suprafața lor, înmuiați-le și spălați-le cu soluție salină.

CURĂȚITORUL DE LEGUME

Este o ustensilă multifuncțională! 

Puteți să feliați untul congelat cu ea… 

… precum și cașcavalul sau brânzeturile tari.

Folosiți-o, când aveți nevoie de fulgi de ciocolată pentru decorarea deserturilor…

…sau felii subțiri de ceapă.

…sau fâșii, feliuțe de ardei, castravete, dovlecel etc. (toate legumele tari).

…sau feliuțe subțiri de măr sau pară. 

Curățați coaja de lămâie cu ea — anume partea galbenă, evitând-o pe cea albă.

OCHIURILE IDEALE

Gătiți-le cu apă. Turnați-o în tigaie și așteptați să se încălzească. Spargeți ouăle și asezonați-le după gust. Gătiți-le sub capac. Albușul lor se va închega complet, iar gălbenușul — va rămâne lichid. 

MODELAREA PAPANAȘILOR

Puneți o bilă de compoziție pe masa presărată cu făină. Acoperiți-o cu un pahar și rulați-o pe masă cu ajutorul lui. Papanașii vor avea formă ideală!

Spor la gătit!