Soluții reușite: unsprezece trucuri cu folia de aluminiu!

Staniolul este un articol de bucătărie, care se găsește în orice bucătărie. Folia de aluminiu se folosește la coacere, la păstrarea produselor și chiar la decorul preparatelor, în timpul servirii capodoperelor culinare.

Noi vă prezentăm încă câteva moduri neobișnuite de utilizare a staniolului.

Iată trucurile, care îi vor face pe toți să înțeleagă, cât de frecvent gospodinele subestimează utilitatea staniolului.

1.Dacă gătiți din ingrediente care murdăresc sau vopsesc, pur și simplu tapetați suprafața de gătit a aragazului cu folie de aluminiu. Acest truc vă va ajuta să evitați curățarea îndelungată și obositoare, deoarece toată grăsimea și murdăria va rămâne pe staniol.

2.Dacă tigaia arde, nu vă grăbiți să o aruncați. Pur și simplu tapetați-o cu staniol înainte de fiecare gătire. Astfel, mâncarea nu se arde, iar tigaia nu va trebui spălată după experimentele culinare.

3.Cum să faceți ca bananele să rămână proaspete mult timp? Nimic mai simplu! Înfășurați codițele bananelor în staniol, apoi dați fructele la frigider. Astfel, delicatesa preferată a multor amatori de dulce se va păstra proaspătă.

4.Pregătind prăjituri, gospodinele întâmpină problema marginilor uscate. Dar și asta se rezolvă. Înveliți bucata uscată de chec în staniol, iar peste câteva ore, ea va deveni la fel de moale ca și celelalte felii.

5.Dacă tapetați tava cu folie de aluminiu, reușiți să-i micșorați suprafața, păstrând marginile drepte. Pentru aceasta, pliați staniolul de câteva ori, formând bordura. Astfel, puteți oferi prăjiturilor mărimea și forma dorită.

6.Aveți nevoie să răcoriți rapid compotul sau mâncarea pentru copii? Înfășurați recipientul cu folie de aluminiu. Astfel temperatura lichidelor va scădea considerabil.

7.Staniolul poate servi drept înlocuitor al racletei metalice. Folosiți-l pentru îndepărtarea murdăriei solide și a grăsimii întărite de pe vasele de gătit. Pentru comoditate, formați bile de staniol.

8.Nu aveți formă pentru copt? Acesta nu e un motiv ca să renunțați la experimentul culinar. Faceți o formă din staniol, de orice formă și dimensiune doriți.

9.Tăiați câteva bucăți de staniol și veți reuși să ascuțiți foarfeca sau un cuțit mic.

10.Dacă rulați atent folia de aluminiu, o puteți folosi în calitate de pâlnie, când aveți nevoie să transferați lichidul dintr-un recipient în altul.

11.Când plăcintele, pizza sau pâinea devine aspră, picurați pe suprafața lor câteva picături de apă, acoperiți tava cu staniol și dați-o la cuptor. Vă asigurăm, produsele făinoase vor deveni ca proaspăt pregătite.

Ce alte întrebuințări utile ale staniolului cunoașteți?

Mult spor!