Sosul pesto de casă — rețeta clasică de preparare!

Pesto este un sos minunat, al cărui rețetă provine din Italia romantică. Inițial el era preparat într-un mojar de marmură, fiindu-i pisate foarte bine ingredientele cu un pisălog de lemn. Rețeta originală presupune folosirea frunzelor de busuioc, semințelor de pin, cașcavalului tare din lapte de oaie sau a parmezanului, usturoiului, sării și uleiului nerafinat de măsline.

În prezent sosul pesto se gătește prin adăugarea ingredientelor după gust. De exemplu, în sudul Italiei nu veți vedea obișnuitul sos pesto de culoare verde. Acolo se servesc 2 tipuri de sos roșu, iar bucătarii locali consideră că adăugarea roșiilor reprezintă deosebirea lor. De asemenea, deseori ei înlocuiesc semințele de pin cu migdale. Noi vă vom prezenta rețeta originală a sosului!

INGREDIENTE:

-40 g de semințe de pin;

-5 căței de usturoi (sau după gust);

-sare —după gust;

-o legătură de busuioc;

-80 ml de ulei de măsline;

-70 g de parmezan (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Prăjiți semințele curățate de pin pe o tigaie uscată, până vor deveni aurii.

2.Spălați și uscați frunzulițele de busuioc.

3.Curățați cățeii de usturoi.

4.Puneți semințele de pin, usturoiul, frunzulițele de busuioc și sare după gust în vasul de la blender. Pasați-le foarte bine.

5.Transferați compoziția obținută într-un bol adânc și amestecați-o cu parmezanul ras.

6.Adăugați uleiul de măsline și iarăși amestecați foarte bine.

Minunatul sos pesto poate fi utilizat pentru coacerea peștelui și servit cu paste. De asemenea, puteți să frecați curcanul cu el și să-l serviți cu carne de pui, carne de miel sau carne crud-uscată de porc. Distribuiți această rețetă prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New