Spălați tulul și alte țesături fine corect, ca să evitați îngălbenirea lor!

1.Înmuiați tulul în apă călduță la temperatura de 36°С timp de 1-1,5 ore, adăugând în apă puțină sare. Acest ingredient va face apa mai moale și va îndepărta nuanța murdară de galben. Apa va căpăta o culoarea întunecată – atât de puternic este efectul sării.

2.Apoi, clătiți draperia în apă caldă, deoarece, în apă fierbinte, atât tulul cât și alte țesături subțiri devin galbene și dure. Apa trebuie să fie răcoroasă la atingere. Verificați temperatura apei cu cotul, exact ca atunci când faceți baie copilului. Ea va fi caldă, sensibilitatea cotului este diferită.

3.Turnați din nou apă de aceeași temperatură și adăugați cel mai calitativ detergent. Spălați, clătiți, dar nu scurgeți!

4.Turnați altă apă de 36°С, adăugați oțet în proporții de 1 lingură la 1l de apă. Acest pas este necesar pentru ca tulul să ”sclipească”. Fibrele țesăturii vor deveni elastice și vor începe să lucească, iar la soare acest efect se va intensifica.

5.Turnați apă curată, păstrând temperatura, și adăugați câteva picături de albastru de metilen (lichid), astfel încât apa să devină albăstrie. Tulul dumneavoastră va deveni strălucitor după această procedură!

Puteți combina pasul 4 și 5, însă apa cu albastru de metilen trebuie să fie ultima etapă!

Atât! Deși pare complicat, nu durează mult. În schimb, tulul dumneavoastră va străluci, va fi curat și va arăta ca nou!

Mult spor!